Expres

BRAȘOV. În șapte luni, 26 de morți și peste 60 de răniți grav, în accidente rutiere! Controale de amploare, astăzi!

 

Polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră, precum și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, specializați în domeniul delictelor silvice, desfășoară o acțiune în sistem integrat, în această seară, privind combaterea delictelor silvice și a nerespectării regulilor de circulație de către participanții la traficul rutier în mediul urban și rural.

Scopurile activităților desfășurate sunt de a verifica respectarea legislației în domeniul silvic și a normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

Principalul obiectiv pe linie rutieră este acela de a preveni accidentele de circulație, precum și protejarea integrității corporale și a vieții participanților la trafic, astfel, activitățile rutiere sunt centrate pe cauzele generatoare de accidente rutiere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent principal Nadia Olaru.

Pentru conștientizarea riscurilor generate de lipsa conduitei preventive și a urmărilor grave ce pot exista ulterior încălcării normelor rutiere, reprezentanții IPJ Brașov au făcut publică situația statistică a accidentelor rutiere produse până la data de 26 iulie a anilor 2019, 2020 și 2021, arătând că, din nefericire, a crescut numărul persoanelor decedate în accidente de circulație.

Astfel, în 2019, de la 1 ianuarie și până pe 26 iulie, situația a fost următoarea: 140 de accidente rutiere, 15 victime decedate, 155 de persoane rănite grav și 46 rănite ușor.

Anul trecut, în același interval, au fost 123 de accidente rutiere, în care 21 de persoane au decedat, 115 au fost rănite grav, iar 43 au fost rănite ușor.
În acest an, numărul accidentelor rutiere aproape că s-a înjumătățit, fiind de 77, însă au murit mai multe persoane decât în anii precedenți. În fapt, potrivit bilanțului întocmit de IPJ Brașov, de la 1 ianuarie și până alaltăieri, 26 de vieți s-au stins în urma unor accidente de circulație, în timp ce 66 de persoane au fost rănite grav, iar 43 au suferit răni ușoare.

Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere se numără viteza neadaptată la condițiile de drum, viteza neregulamentară, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, depășire neregulamentară neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate vehicule, abateri săvârșite de către bicicliști, abateri săvârșite de către pietoni, respectiv traversare neregulamentară, deplasare pe partea carosabilă și nerespectarea prevederilor legale de către conducătorii de atelaje hipo.

Recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să adopte o conduită preventivă, să manifeste responsabilitate în trafic, să circule cu prudență și le solicităm să respecte normele legale în vigoare privind circulația pe drumurile publice, precum și indicațiile polițiștilor rutieri.
Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!”, a transmis agentul principal de poliție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button