Expres

BRAȘOV. În instanță pentru nota de la Titularizare

 

Nemulţumit de nota pe care a primit-o la Titularizare, și după contestaţii, un profesor de educație fizică și sport din Braşov a decis să dea în judecată comisia de concurs numită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Bărbatul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul a obținut 4,90, la recorectare, după 4,80, inițial. „Înainte cu o săptămână am dat şi definitivatul, unde am luat 8,80. Din aceeaşi materie am învăţat şi după părerea mea, examenul a fost şi mai greu. Eu aşteptam între 8 şi 9 fiindcă ştiu cum m-am pregătit, ce am scris şi cum am atins subiectele. Calculând în cele mai drastice moduri, tot nu aveau cum să iau nota asta”, a declarat cadrul didactic, într-un interviu pentru Libertatea.

Nu poate fi nici suplinitor

Titularizarea este, de fapt, concursul prin care se obține angajarea în învățământ pe o perioadă nedeterminată şi pentru asta candidatul trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia la clasă (în 2020 și 2021 această probă a fost eliminată). Pentru a fi suplinitor calificat, candidaţii trebuie să primească minimum nota 5.
Profesorul braşovean nu mai poate fi nici măcar suplinitor din cauza notei. Şi-a dorit mult să lucreze în învăţământ, după ce s-a retras din sportul de performanţă. „Mă gândesc ce face un tânăr care poate are un credit, o rată. Se angajează curier, cu toate studiile pe care le are. Eu am învăţat tot anul, am sacrificat altele, ştiind că vin aceste examene”, spune bărbatul, pentru sursa citată.

Profesorul a cerut Inspectoratului Şcolar Braşov explicaţii şi să-i recorecteze lucrarea, fără să primească un răspuns. Pe de altă parte, potrivit regulamentului de concurs, după contestaţii nu mai există nici o altă cale de atac decât instanţa.
„Cer în instanţă să mi se recorecteze lucrarea cu barem deschis. Nu să mi se schimbe nota, dar să-mi corecteze lucrarea cineva care nu este adormit de sistem, să vedem ce s-a întâmplat. Ştiu exact care vor şi consecinţele dacă va fi nota peste 5 sau peste 7. Merg până la Haga (orașul în care se află Curtea Penală Internaţională)”, a spus acesta.

97% dintre contestații au fost admise

6.045 din totalul de 6.248 de contestații depuse la Titularizare 2021 s-au soldat cu schimbarea notei inițiale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după publicarea rezultatelor finale la proba scrisă a acestui concurs, în august. El a apreciat diferențele, de chiar și peste 4 puncte, drept „inadmisibile”.
97% dintre contestații admise este un procentaj „greu de explicat, în condițiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem 130 de contestații care s-au soldat cu diferențe mai mari de 2 puncte. Avem, de asemenea, diferențe mai mari de 3 puncte, mai mari de 4 puncte (…) Diferențe pe care le apreciez ca fiind inadmisibile”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button