Expres

BRAŞOV. Grevă japoneză la instanţele judecătoreşti! Grefierii se plâng de scăderi salariale de până la 500 de lei

 

Personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul instanţelor judecătoreşti din Braşov şi cel al parchetelor de pe lângă aceste instituţii protestează, astăzi, faţă de noul mod de calcul al drepturilor salariale.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Tribunalului Braşov, participanţii la protest îşi manifestă nemulţumirea purtând o banderolă albă pe braţul drept, astfel că nu este afectată activitatea instanţelor sau parchetelor sau programul de lucru cu justiţiabilii.

„Principalul motiv de nemulţumire îl constituie faptul că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor suferi o scădere a salariului net cu sume cuprinse între 36 şi 500 de lei, cu toate că Ministrul muncii şi justiţiei sociale a asigurat că, în sistemul bugetar, nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creştere graduală. Considerăm astfel că suntem distriminaţi faţă de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar, fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile (ultima creştere salarială având loc în data de 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creştere salarială de 10%)”, se menţionează în comunicat.

Mişcarea de protest este descrisă drept o încercare de a atrage atenţia factorilor decizionali asupra situaţiei, după ce Ministerul Justiţiei a fost sesizat cu privire la problemă şi nu a adoptat nici o poziţie oficială.

„Dacă situaţia nu se va rezolva în zilele ce urmează, arătăm faptul că suntem dispuşi să apelăm la mişcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară a activităţii”, se menţionează în comunicatul semnat de „personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul Tribunalului Braşov, Judecătoriei Braşov şi Tribunalului pentru Minori şi Familie”.

foto – arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button