Expres

BRAȘOV. Gratis la Untold sau Neversea plus 100 de lei de cumpărături, pentru donatorii de sânge

  • blood-network-800x533.jpg

Persoanele care donează sânge în cadrul caravanei mobile Blood Network primesc şi în acest an câte un abonament gratuit la Untold sau Neversea plus un tichet de cumpărături de 100 de lei, iar cei care vor dona sânge în centrele de transfuzii, în această perioadă, vor beneficia de reduceri la aceleași festivaluri (în afară de recompensele obișnuite). La Brașov caravana ajunge astăzi, iar doritorii de abonamente gratis pot dona azi și duminică, între orele 8.00 și 14.00, centrul mobil fiind așezat pe Strada Republicii (probabil, înspre Modarom).

Realizată împreună cu Institutul Naţional de Transfuzii Sanguine şi cu platforma tehnologică de donare de sânge „Şi Eu Donez”, campania, care la ediţiile trecute a mobilizat mii de tineri din România, se desfăşoară în acest an în perioada 14 mai – 3 iulie, în toate centrele de transfuzii din ţară. „Tradiția Blood Network
trebuie păstrată – România are nevoie de sânge în această perioadă mai mult decât oricând. Trăim vremuri fără precedent, iar acest lucru ne-a făcut să reflectăm mai mult asupra vieții și să vedem binele pe care putem să îl facem în jurul nostru”, au anunţat organizatorii festivalurilor.
Şi în acest an, „festivalierii” vor putea dona la caravanele mobile, de această dată, din 12 oraşe ale ţării, dublu față de alți. Caravana a început în urmă cu  săptămână la Cluj-Napoca, iar în acest week-end este la Timişoara și Braşov.

Condițiile pentru a dona sânge

Dacă nu ajungeți la caravană puteți beneficia de reducerile din campanie la Centrul de Transfuzii din Brașov, de unde veți primi alte recompense prevăzute de lege. Pot fi donatori cei care au între 18-60 ani, o greutate de peste 50 kg, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale. Femeile nu trebuie să fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală. De asemenea, înainte de donare cu cel puţin 48 de ore, nu se mănâncă grăsimi în exces şi nu se beau băuturi alcoolice. Nu pot dona cei care se află sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine. Este important, de asemenea ca donatorul să nu fi donat sânge în ultimele 70 de zile (femeile pot dona de 3 ori pe an, bărbaţii de 5 ori pe an, cu respectarea strictă a unui interval de 70 de zile între donări).

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button