Expres

BRAŞOV. Gabriela Szabo va participa la Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor, pentru ajutorarea sportivilor paralimpici

 

Campioana olimpică Gabriela Szabo va participa, sâmbăta viitoare, la cea de-a opta ediţie a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor, care are ca scop, şi în acest an, strângerea de fonduri pentru Comitetul Naţional Paralimpic. Înscrierile la eveniment se mai pot face doar astăzi şi mâine, pe site-ul maratondhl.ro.

Startul oficial al probei de maraton (42,195 km) se va da sâmbătă, 17 iunie 2017, la ora 10.00, la Predeal. O oră mai târziu, respectiv la 11:00 se va da startul şi probei de semimaraton semimaraton (21 km), la Râşnov. Tot atunci, în Poiana Brașov va fi startul la ștafetă (7 km x 6 persoane), la care va participa şi Gabriela Szabo, în calitate de ambasador al evenimentului caritabil. Organizatorii pregătesc şi crosul copiilor, pentru a-i încuraja să facă mişcare. 

De altfel, pentru a atrage cât mai mulţi tineri să facă sport în aer liber, înscrierile sunt gratuite la ştafetă pentru copiii până în 14 ani şi la semimaraton, în limita de vârstă de 16 ani. Crosul copiilor este, de asemenea, o competiție unde participarea este gratuită și se adresează celor mici, cu vârste între 5 şi 13 ani, fiind o categorie de concurs separată, cu distanțe mai mici de alergare.

Circulaţie închisă pe două drumuri naţionale

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor atrage numeroşi participanţi nu doar datorită scopului caritabil, ci şi mulţumită traseului unic, pe ruta Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, atât şosea, cât şi porţiune montană.

Dar, date fiind probele, între orele 9.30 şi 12.30, va fi oprită circulaţia autovehiculelor pe DN 73A, de la intersecţia cu DN 1 (Predeal) până la Râşnov, precum şi pe DN 1E (km 17 – 22), între orele 10.00 şi 17.00, conform Poliţiei Rutiere Braşov.

Sportul, un stil de viaţă

Marius Mocanu, sportiv paralimpic şi reprezentant al Comitetului Paralimpic, a precizat în cadrul unei conferinţe organizate astăzi că pentru el sportul a devenit un stil de viaţă.

„Am început să practic sport în 2007, accidentul îl avusesem în 1999. Am făcut sport mai întâi pentru recuperare fizică, apoi a devenit un stil de viaţă. Este o «condamnare la viaţă» şi spun asta cu bucurie. Sportul de face să te simţi bine. Îi datorez lui ceea ce am devenit acum, un sportiv care nu încetează să își depășească limitele. Mulțumesc pe această cale participanților la maratonul DHL Ștafeta Carpaților. Datorită lor, sportivii paralimpici beneficiază de fonduri pentru antrenamente și pot continua să doboare recorduri”, a declarat sportivul.

Eveniment susţinut de Primăria Braşov 

Anul trecut, peste 12.000 de euro s-au strâns din taxele de participare şi din donaţii, acestea fiind direcţionate către Comitetul Naţional Paralimpic, pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016. Dat fiind scopul evenimentului, Municipalitatea susţine acest proiect.

„Primăria Braşov a susţinut şi va susţine toate evenimentele sportive care implică un număr mare de oameni, pentru că noi credem că sportul de masă înseamnă oameni mai sănătoşi, iar competiţiile care au şi o componentă socială înseamnă că acei oameni formează o comunitate, unită în baza unor principii. Aflat la a 8-a ediție, acest maraton a devenit un eveniment sportiv de tradiție, care completează unul din obiectivele noastre majore, acela de a dezvolta sportul de masă. Iar componenta caritabilă a maratonului a fost dintotdeauna un plus, mai ales că, şi în acest an, fondurile colectate vor fi utilizate pentru a sprijini sportivii paralimpici. Sper ca și prin implicarea brașovenilor, acest sprijin să fie unul vizibil și să conteze”, a declarat administratorul public al Municipiului Braşov, Miklos Gantz.

„Mă bucur să fim parteneri la acest eveniment important, unde pe lângă mișcare și voie bună, încercăm să convingem un număr cât mai mare de alergători să ne doneze kilometri pentru proiectul de Responsabilitate Socială al Adecco România, Win4Youth. Programul Win4Youth reprezintă principalul eveniment de CSR al Adecco Group. Programul implică realizarea unor activități sportive care se cuantifică kilometric. Fiecare kilometru, ulterior este transformat într-o sumă de bani ce este donată unor fundații caritabile. Succes tuturor participanților și abia aștept să-i întâlnesc la start și să ne bucurăm de tot ce înseamnă cuvântul «sport», adică bucurie, socializare, networking”, a declarat şi Gabriela Szabo, în calitate de CSR & Public Affairs Manager Adecco România.

Evenimentul de sâmbăta viitoare se bucură şi de susţinerea campionilor Constantina Diță, Andreea Răducan, Monica Roșu, Miodrag Belodedici, dar şi a altor persoane publice, precum Carmen Brumă, Eli Roman şi Adi Hădean.
Mesajul tututor este: „Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine! Participă!”.

Probele

Maraton: 42,195 Km
START: Predeal (UM) – 17 iunie, ora 10.00 AM
TRASEU: Predeal (UM) Pârâul Rece – Râșnov: ( Str IL Caragiale – centrul orașului – Str. Romulus Cristoloveanu – Drum Forestier și Poteca Turistică: legătura cu DN1E) – DN1E: ieșire din Râșnov, Stadion Acapullco – DN1E – Poiana Brașov – Retur DN1E – Poiana Brașov până la Cabana Aviatorilor – Drum forestier către Stâna Turistică – Poiana Mică
SOSIRE: platoul din fața Stânei Turistice.

Semimaraton: 21 Km
START: DN1E ieșire din Râșnov stadion Acapullco – 17 iunie, ora 11:00 AM
TRASEU: DN1E ieșire din Râșnov stadion Acapullco – DN1E Poiana Brașov – Retur DN1E Poiana Brașov până la Cabana Aviatorilor – drum forestier către Stâna Turistică – Poiana Mică
SOSIRE: platoul din fața Stânei Turistice

Ştafeta: 6×7 km
START: platoul Stânei Turistice, – 17 iunie, ora 11:00 AM
TRASEU: (același traseu pentru fiecare membru al ștafetei) Platoul Stânei Turistice, drum forestier către DN1E (Poiana Brașov), retur drum forestier către Stâna Turistică – Poiana Mică
SOSIRE: platoul din fața Stânei Turistice


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare