BRAŞOV. „Fondul Ştiinţescu”, o şansă de a aduce lecţiile de ştiinţe exacte mai aproape de elevi, prin proiecte creative
Elevii şi profesorii din Braşov care s-au săturat ca lecţiile de informatică, matematică, chimie şi alte ştiinţe exacte să se bazeze în mare parte pe teorie pot aduce o schimbare, propunând proiecte creative, ce au şanse să fie finanţate cu până la 12.000 de lei.
Proiectul „Şriinţescu”, prezentat astăzi de Fundaţia Comunitară Braşov, îşi propune să stimuleze pasiunea pentru ştiinţe exacte a elevilor cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani din Braşov.
„Prin Fondul Științescu intenţionăm să sprijinim 7-12 proiecte, cu sume cuprinse între 4.000 și 12.000 de lei – propuneri creative, inovative, care arată că ştiinţele precum matematica, informatica, chimia, fizica, biologia, tehnologia, robotica, astronomia, meteorologia, aeronautica, arhitectura, mecanica pot fi interesante şi incitante pentru tineri, facilitându-le înţelegerea unor fenomene simple, cu care intră în contact în viaţa de zi cu zi. Dorim să încurajăm copiii să se apropie de științele exacte și să poată pune în practică lucrurile teoretice pe care le învață la școală”, a declarat Alina Moldovan, coordonatorul proiectului.
Înscrierile se vor face prin scrisori de intenţie ce vor fi selectate mai întâi de membri ai fundaţiei, apoi vor fi evaluate de un juriu independent. Pentru a aduce o schimbare spre bine, proiectele educaţionale trebuie să promoveze inovarea şi creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații.
Propunerile pot fi făcute de către profesori și învățători, echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.
Membrii Fundaţiei Comunitare Braşov le stau la dispoziţie cu sfaturi celor care vor să aplice pentru scrierea şi implementarea proiectelor. De asemenea, echipele care vor primi finanțare vor beneficia de sprijin în comunicare, în susținerea implicării elevilor și în managementul proiectelor.
Ghidul de finanțare va fi lansat oficial miercuri, 29 martie, iar mai multe informaţii vor fi disponibile pe site-ul fundaţiei şi pe pagina de Facebook „Ştiinţescu Braşov”.
Fondul Științescu se desfăşoară și în orașele București, Iași, Ploieşti, Odorheiul Secuiesc, Tg. Mureș, Cluj-Napoca, Galați, Oradea, Sibiu, Făgăraş şi Bacău, prin fonduri similare gestionate de fundațiile comunitare locale. Fondul adresat Braşovului se ridică la 90.000 de lei şi este pentru întregul judeţ, mai puţin pentru Ţara Făgăraşului, unde se desfăşoară deja un astfel de proiect.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.