Expres

BRAȘOV. Flashmob special sub Tâmpa

 

Un flashmob va avea loc astăzi pe Aleea de Sub Tâmpa, fiind unul dintre evenimentele publice din cadrul proiectului „No Barriers” (Fără bariere), pe care
Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice „Sf. Haralambie” Braşov îl derulează în această perioadă, în colaborare cu organizaţia studenţească AIESEC și cu 10 voluntari din Spania, Grecia şi Turcia. E vorba de un spectacol de dans intercultural adaptat, care are loc între orele 19 și 20.
Organizarea proiectului implică un schimb de experienţă în care mai mulţi voluntari internaţionali aduc câte o prezentare din ţările din care provin. Noi aducem prezentarea obiceiurilor româneşti şi a diferitelor dansuri şi a altor lucruri care ţin de cultura noastră, cum ar fi mâncăruri, îmbrăcăminte, costume şi multe altele, și avem ateliere practice, de făcut lucruri manuale”, a explicat Nicolaie Deaconescu, preşedintele asociaţiei.
La flashmobul de sub Tâmpa vor participa atât voluntari, cât şi persoane cu dizabilităţi. O săptămână mai târziu va debuta vânătoarea de comori de la Lacul Noua, timp în care participanţii vor putea experimenta şi mai multe sporturi în fotoliu rulant, cum ar fi handbalul şi baschetul. Acestea vor fi împărţite pe diverse grupuri, astfel încât în fiecare grup să existe şi câte un voluntar care să le sprijine în competiţie. La final, va fi organizată competiţia pentru persoane cu dizabilităţi, „Afirmă-te prin sport”, în parcul Direcţiei de Asistenţă Socială, de pe str. Panselelor, Braşov (20 august). Chiar şi simpla prezenţă a braşovenilor înseamnă foarte mult pentru persoanele cu dizabilităţi care vor participa la aceste acțiuni.

În primul rând, interacţiunea cu persoane cu dizabilităţi este lucrul cel mai important, deoarece persoanele obişnuite pot realiza în acest fel că persoana cu dizabilităţi are anumite capacităţi şi chiar dacă întâmpină anumite dificultăţi, de cele mai multe ori le poate depăşi şi se adaptează unei competiţii sau diverselor lucruri pe care le facem. După aceea, orice persoană ne poate sprijini printr-un simplu like sau share la materialele pe care noi le pagina Asociaţiei pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice «Sfântul Haralambie» Braşov”, a mai spus Nicolaie Deaconescu.
Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice „Sf. Haralambie” Braşov este o organizaţie non-profit care are ca scop integrarea socio-profesională a persoanelor cu astfel de probleme, promovarea sportului şi a activităţilor cultural artistice şi creşterea gradului de conştientizare a societăţii româneşti faţă de aptitudinile şi
calităţile acestora.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] să te bucuri de un flashmob impresionant, un moment artistic special prezentat de prietenii noștri de la Jandarmeria Română, […]

Back to top button