Expres

BRAȘOV. Flacăra eternă a fost aprinsă la Jandarmerie

  • flacara-jandarmi6_288816.jpg
  • flacara-jandarmi5_288817.jpg
  • flacara-jandarmi3_288820.jpg
  • flacara-jandarmi2_288818.jpeg
  • flacara-jandarmi4_288821.jpg
 

„Jandarmeria Brașov la înălțime! Eroism, Tradiție și Continuitate!”. Acesta este titlul „proiectului de suflet pe care cu respect și recunoștință față de eroii neamului, dar și cu entuziasm și curaj l-am început anul trecut de Ziua Drapelului Național”, după cum se arată pe pagina de Faceboook a Jandarmeriei Brașov.

Ultima activitate a proiectului a fost ceremonialul militar și religios, în cadrul căruia a fost aprinsă „Flacăra Eternă» în memoria eroilor martiri, pe momumentul ridicat în cinstea sacrificiului acestora pe altarul patriei. Flacăra este așezată pe un monument din marmură neagră în forma Crucii Sfântului Andrei. Ceremonialul a avut loc joi, de Înălțare, când este și Ziua Eroilor, mai ales că Biserica Jandarmeriei brașovene poartă hramul «Înălțarea Domnului».
„Prin arderea ei continuă, flacăra va aminti peste veacuri, gloria nemuritoare a faptelor pline de curaj ale înaintașilor noștri.  O etapă importantă a proiectului a fost cea în care echipa Jandarmeriei Montane brașovene a urcat pe cele mai înalte vârfuri din munții României și a arborat acolo drapelul național. În timpul ascensiunilor, jandarmii au avut parte de experiențe unice, de vreme bună, de vreme capricioasă, de soare, de vânt, de ploi, de peisaje unice, de satisfacții nemărginite, dar și de momente grele în care parcă nu mai vedeau finalul. Dar niciun efort nu a fost în zadar și toată stăruința acestora a lăsat în urmă momente și fapte unice prin frumusețea acestora. Cu modestie, trăim cu speranța că suntem vrednicii continuatori ai bravilor noștri înaintași și ne străduim ca prin munca noastră, să transmitem generațiilor viitoare valorile și tradițiile moștenite. ÆTERNA GLORIÆ HEROIBUS PATRIÆ!”, se mai arată pe pagina Jandarmeriei.

Prezent la ceremonie a fost și prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii. „Îmi face plăcere de fiecare dată când sunt alături de dumneavoastră, iar astăzi cu atât mai mult cu cât este o zi cu semnificații aparte. Așa cum știm, ca în fiecare an, de Înălțarea Domnului, celebrăm și Ziua Eroilor. Iar aici, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov, putem spune că eroii sunt onorați în fiecare zi, prin monumentele pe care le-ați ridicat, prin manifestările pe care le organizați, prin evenimentele la care participarea dumneavoastră este impecabilă, dar, mai presus de acestea, prin modul exemplar în care vă pregătiți și acționați în cele mai dificile momente.
Am avut onoarea de a colabora cu dumneavoastră de foarte multe ori de când ocup funcția de prefect. Am trăit împreună momente extrem de dificile de-a lungul ultimului an și jumătate. Dar în asemenea momente se văd caracterele tari. Vreau să vă felicit pentru felul în care v-ați îndeplinit misiunile și pentru spiritul de colaborare de care ați dat dovadă atât în relația cu Instituția Prefectului, cât și cu celelalte structuri.
Mă bucur că, în pofida unui calendar foarte solicitant, ați reușit să duceți la capăt cu succes un proiect deosebit, dedicat eroilor neamului, tradiției și continuității. Ați dovedit că sunteți la înălțime nu doar la figurat, ci și la propriu. Felicitări și pentru această inițiativă!
Astăzi, de Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, aprinderea flăcării eterne la acest monument este un prilej de a cinsti o dată în plus memoria celor care s-au jertfit pe câmpul de onoare, precum și a celor care au fost martirizați în închisori și lagăre pentru împlinirea aspirațiilor naționale, pentru apărarea țării, pentru libertate, dreptate, credința strămoșească, pentru dăinuirea neamului românesc atât de greu încercat de istorie. Dar este și un moment în care să mulțumim, cu recunoștință, eroilor de lângă noi. Sunt cei care, în aceste vremuri grele, au dovedit că nici un efort nu este prea mare atunci când este făcut pentru a veni în ajutorul semenilor noștri. Sunt cei care au arătat că și în cele mai grele situații, important este să rămânem oameni adevărați.
Hristos S-a Înălțat!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button