Expres

BRAȘOV. Fără cruce de gheață, dar cu porumbei

 

Devenită tradiţională deja, crucea de gheaţă care veghea Boboteaza braşovenilor, la Biserica de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, nu va mai fi adusă nici în acest an. Este al treilea an consecutiv când nu se poate tăia crucea, pentru că nici în munţi nu mai este gheaţă, iar frigul a venit târziu. Căldura anormală a întrerupt obiceiul, desfășurat timp de şapte ani consecutiv, prin care o cruce uriașă era adusă an de an, la această mare sărbătoare, în fața lăcașului de cult, la iniţiativa preotului militar Constantin Ciobanu.

Crucea era tăiată în fiecare an din zona Glăjerie, de la Râşnov

Totuși, dacă crucea de gheață va lipsi de la slujba de Bobotează de la Biserica Academiei Forţelor Aeriene, va fi oficiată slujba şi va fi sfinţită apa, iar apoi vor fi eliberaţi porumbei, aduși de un crescător din Zizin. „Marcăm, din punct de vedere spiritual, cuvântul din Sfânta Evanghelie care spune: «Și, atunci, deasupra s-a auzit un glas din Ceruri zicând: „Acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit”». Și Duhul Sfânt a coborât sub chipul porumbelului deasupra capului Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Iar Iisus era în apa Iordanului, primind botezul de la sfântul Ioan Botezătorul”, a explicat părintele Constantin Ciobanu.

Citiți și:

Botezul Domnului, praznic ca Paştele şi Crăciunul. Puzderie de tradiții


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button