Expres

BRAȘOV. Familia Offline, despre copiii românilor migranţi

 

Centrul Cultural Reduta găzduiește mâine, de la ora 18.00, spectacolul de teatru educațional „Familia Offline” parte din proiectul „Copiii migrației” – Turneu de teatru educațional în Transilvania. Intrarea este liberă.
Familia „Offline” este un spectacol-mărturie despre una dintre cele mai dezbătute şi acute teme din România actuală: copiii rămaşi în țară, ca urmare a migraţiei părinţilor la muncă în străinătate. „Familia Offline”  este spectacolul maturizării în absența părinților, al transformărilor bruște și deciziilor radicale pe care copiii le iau, nevoiți să se adapteze noilor roluri sociale din familia de graniță. Când copiii devin propriii lor părinți, lumea întreagă e un pachet de griji și așteptări cu viitor fragmentat între aici, acasă și acolo, la mama și tata – deveniți ecoul prelung al unei voci la telefon. Maturizarea copiilor naște întrebări inocente, tandre și cinice despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să creștem singuri? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama? Prin itinerarea spectacolului de teatru „Familia Offline”, prin dezbaterile publice care au loc după fiecare reprezentație, proiectul „Copiii migrației” – Turneu de Teatru Educațional în Transilvania își propune abordarea temei migrației părinților și a experienței copilului rămas singur acasă, prin mijloacele teatrului educațional. După fiecare reprezentație va avea loc o conferință-dezbatere cu tema „Teatrul Educațional”, în cadrul căreia artiștii implicați în proiect vor prezenta metodologia de lucru care a stat la baza realizării spectacolului. Proiectul este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

„Familia Offline” este un spectacol de Mihaela Michailov, în regia lui Radu Apostol. Scenografia este semnată Maria Mandea, muzica Bogdan Burlăcianu aka Bobo de la Fără Zahăr, fotografii Paul Băilă. Limita de vârstă: 8+, durata: o oră şi 10 minute. Distribuţia: Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu și 9 copii cu vârsta între 11 și 16 ani: Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuţ Roşca, Mario Ştefan, Georgiana Moise, Roberta Parascan, Anca Negoiţă, Andreea Baraitan, Ana Maria Zaincovschi.

Proiectul este finanţat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României Programului PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”. Intrarea la spectacol fiind gratuită.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button