Expres

BRAȘOV. Eveniment cu un concept unic în România

 

Pentru al doilea an consecutiv, la Brașov se desfășoară un eveniment ce reprezintă un concept unic în România: „Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale”, ce aduce într-un singur loc oportunități de terapii de recuperare, dezvoltare și integrare a copiilor cu nevoi speciale. 33 de standuri vor prezenta o paletă largă de terapii realizate de psihoterapeuți, psihologi, kinetoterapeuți, specialiști în terapii pe tematici precum desen, muzicieni și mulți alții. Evenimentul are loc de astăzi până sâmbătă, la Brașov Business Park. Prin conceptul din acest an se dorește crearea unei platforme suportive și integratoare comune familie-sistem educațional formal-terapeuți specializați, ce poate genera acele modele de succes care să inspire societatea în a valorifica diversitatea și a genera demersuri de normalizare. ,,Suntem încrezători că experiența și drumul nostru poate fi un plus de valoare pentru comunitate. Ne dorim ca oamenii care împărtășesc aceeași poveste, aceleași experiențe, să vină la Galeria Terapiilor nu doar pentru a se informa, ci și pentru a câștiga mai multă încredere și dorință de a valorifica potențialul copiilor lor cu nevoi speciale”, a declarat Endre Csato, tatăl lui Albert și președinte al Asociației „Albert și Zâmbete”.

De asemenea, în cele trei zile de eveniment, vor avea loc o serie de conferințe cu speakeri de renume, din țară și din străinătate, actori activi în domeniul copiilor cu nevoi speciale, precum și activități pentru copiii care își vor însoți părinții la Brașov Business Park.

Noutatea acestui an o reprezintă organizarea unei zile întregi de conferințe și workshop-uri destinate terapeuților, educatorilor, învățătorilor, medicilor de familie și altor persoane implicate în procesul de educație, îngrijire, recuperare și dezvoltare a copiilor cu nevoi speciale. Astfel, pe 27 septembrie – Ziua Terapeuților – începând cu ora 9:30, terapeuții și personalul din învățământul special sunt așteptați la 10 conferințe și workshop-uri special concepute pentru aceștia.

Zilele Familiilor – vineri, 28 septembrie (orele 13:00-18:00) și sâmbătă, 29 septembrie (orele 10:00-15:00). Acestea vor cuprinde alături de standurile de prezentare ale furnizorilor de terapii, o serie de evenimente destinate familiilor și copiilor acestora sub forma a 10 conferințe pentru parinți și 18 sesiuni de activități pentru copii. Într-o atmosferă veselă și pozitivă, copiii se vor putea juca, desena sau cânta, își vor putea întâlni personajele preferate sau vor putea vedea demonstrații de dresaj canin. Evenimentul se adresează atât celor 1.500 de familii înregistrate în județul Brașov cu diagnostic de copii cu nevoi speciale, în căutarea celor mai bune oportunități de recuperare și dezvoltare pentru ei, familiilor cu copii fără un diagnostic, dar în căutarea soluțiilor pentru „micile  probleme”, cât și celor care doresc să se informeze pentru prieteni sau sunt interesați de conferințele și workshop-urile conexe ale căror teme sunt general valabile pentru copii și meseria de părinte.

Programul detaliat este disponibil  aici.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button