Expres

BRAŞOV. Eşti în impas cu cadourile? Va fi TÂRG CARITABIL de Crăciun

 

Peste câteva zile, la Braşov, va fi deschis un târg de Crăciun cu scop caritabil, în cadrul căruia doritorii vor putea admira/cumpăra bijuterioare, ornamente de Crăciun, căni, dar şi articole vestimentare sau portrete.

Este vorba despre cea de-a doua ediție a târgului de Crăciun Winter Charity Fair Brașov, organizat de asociația Beard Brothers Brașov, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la Centrul Cultural Reduta.

Produsele ce vor fi vândute în cadrul târgului sunt lucrate cu grijă de artizani locali.

Anul acesta, banii strânşi de ONG vor fi folosiţi pentru renovarea unei clase de la Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară din Prejmer şi pentru cumpărarea de rechizite și alte materiale care să îi ajute pe tineri să își termine studiile liceale și chiar să îi stimuleze să continue în învățământul superior.

De altfel, Beard Brothers Brașov are campania „Bits For Education” prin care încearcă să-i atragă pe elevi către învățământul nonformal și să-i ajute să facă performanțe. ONG-ul a dezvoltat un proiect pilot al cărui rol este de a ajuta elevii să conștientizeze importanța studiilor liceale și universitare pentru un viitor mai bun.

„De aceea, am studiat la nivelul orașului Brașov aspecte legate de abandonul școlar, gradul de implicare al elevilor în activități școlare și extrașcolare, concluzionând cu faptul că sistemul de predare nu stimulează elevii, aceștia pierzându-și repede interesul asupra activităților formale”, se arată într-un comunicat remis de asociaţie.

Anul acesta, beneficiară va fi o clasă de a X-a de la Colegiul din Prejmer.

„Datorită colectivului de profesori și a implicării acestora, colegiul a fost a doua școală europeană la nivel internațional în perioada 2004-2008 și posedă, de asemenea, o tradiție în implicarea în proiecte de tip Comenius și Leonardo, și ulterior Erasmus. Totuși, bacalaureatul, studiile universitare sau cursurile postliceale nu reprezintă o prioritate pentru toți elevii. Alegerea cauzei a fost bazată pe istoricul clasei și al potențialului elevilor, dar și al colectivului de profesori, scopul fiind monitorizarea eficientă a rezultatelor și a progreselor, atât individuale, cât și colective. Cu ajutorul fondurilor strânse la Winter Charity Fair Brașov, ediția a doua, ne dorim să le oferim elevilor o clasă renovată, rechizite noi, dar și alte materiale care să îi ajute să își termine studiile liceale și chiar să îi stimuleze să continue în învățământul superior. De asemenea, puterea exemplului este foarte importantă pentru noi, deoarece tinerii sunt influențabili, mai ales în mediul online, așa că vă invităm să dăruiți și să vă implicați cât de puțin în educarea viitorului unor elevi speciali”, au transmis organizatorii târgului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button