Expres

BRAŞOV. Elevii pot circula gratuit pe mijloacele RAT şi fără card

 

Elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar ale municipiului Braşov, care nu au primit cardurile electronice pentru transportul în comun pe mijloacele RAT, pot circula pe baza carnetului de elev, cu condiţia ca acesta să fie vizat la zi. Măsura a fost luată de conducerea Regiei Autonome de Transport Braşov deoarece, deocamdată, nu toţi elevii (cei care locuiesc la o distanţă mai mare de o staţie de şcoală şi nu au absenţe) au intrat în posesia cardurilor de călătorie, care le-ar permite să circule gratuit. „Hotărârea de Consiliu Local care reglementează gratuitatea în cazul elevilor prevede că este valabilă de la 1 octombrie la 30 iunie, anul următor, tocmai pentru că în septembrie se modifică şi se actualizează listele, dar eliberarea cardurilor presupune un proces mai complex. Părinţii trebuie să facă o cerere la şcoală pentru aceste carduri, apoi fiecare şcoală centralizează cererile şi trimite listele către Primăria Braşov care le avizează şi le trimite mai departe către RAT. După ce a primit listele avizate, regia tipăreşte şi emite cardurile nominale”, a spus purtătorul de cuvânt al RAT Braşov, Silviu Ştefan.
Până în prezent au fost tipărite şi distribuite carduri pentru nouă unităţi de învăţământ din Braşov, pentru alte cinci au fost tipărite cardurile şi urmează să fie distribuite, iar pentru restul sunt în curs de procesare şi avizare.
Permisiunea este valabilă de la 1 octombrie şi până la distribuirea completă a cardurilor. Controlorii RAT au fost instruiţi să nu îi sancţioneze pe cei prinşi fără bilet, cu condiţia să aibă asupra lor dovada că sunt elevi, respectiv carnetul de note, vizat la zi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button