Expres

BRAȘOV. Drum blocat în semn de protest

  • protest-drum (1)_298586.jpeg
  • protest-drum (3)_298587.jpeg
  • protest-drum (4)_298588.jpeg
  • protest-drum (2)_298589.jpeg

A fost protest în această dimineață, un drum fiind blocat, pentru că a devenit aproape impracticabil, iar altă variantă de acces ocolește prea mult. 
Este vorba despre accesul dinspre Voila și Cincșor către Cincu. Pentru a ajunge acasă, la locurile de muncă sau la terenurile agricole, oamenii nu pot trece peste Olt pentru că podul este în reparații, astfel că au doar o variantă ocolitoare, un drum de pământ, de la Dridif, baraj hidrocentrală. Revolta oamenilor este una justificată, susține chiar primarul comunei Voila, pentru că această arteră este una aproape impracticabilă.

„Un grup de oameni care sunt navetiști pe tronsonul acesta, atât din Cincșor, cât și din Cincu, sunt nemulțumiți pe bună dreptate, oamenii au dreptul la protest, clar, pentru că fiecare ține la mașina lui, nu a câștigat-o la Loto, a muncit pentru ea. Necazul cel mare e că podul de la Olt e blocat și nu se lucrează, din lipsa unui aviz de la hidrocentrale”, a declarat Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila, la Radio România Brașov FM.

Mai sunt și alte variante ocolitoare, dar mult mai lungi, astfel că oamenii așteaptă de la autorități ca drumul să devină practicabil, până ce podul peste Olt va fi reparat. De când nu se mai circulă pe podul peste Olt, actuala variantă a mai fost amenajată, însă pe acolo merg și camioane de mare tonaj care aprovizionează șantierul de la baza militară Cincu, astfel că drumul s-a stricat.

„Varianta asta a fost pregătită cu banii primăriei și de la Consiliul Județean, adică un drum de țară a fost pregătit cu strat de pietriș ca sa reziste la 12 tone, inclusiv podul la intrare în Cincșor 12 tone duce. Pentru că pe acest tronson s-a circulat frecvent cu mașini de 60 de tone, pe alocuri structura drumului a cedat, motiv pentru care acum se circulă destul de greu”, a adăugat Gheorghe Osalciuc, pentru sursa citată.

Primarul comunei Voila susține că vineri a emis o autorizație de construcție pentru repararea drumului, iar marți va fi încheiat și un contract de prestări servicii, astfel că firma care va reabilita drumul să termine lucrarea în două săptămâni.

Osalciuc a mai declarat că demolarea podului de la Voila este încă în etapa discuţiilor dintre constructor şi Hidroelectrica, pentru un aviz necesar, având în vedere că pe sub pod este lacul de acumulare al unităţii energetice de la Voila, dar şi un canal de fugă.

Constructorul noului pod a adus deja elementele metalice, care stau depozitate pe şantier de mai multe luni.

Podul e realizat de Consiliul Judeţean Braşov, printr-o finanţare obţinută de la bugetul de stat – Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iar valoarea investiţiei se ridică la 25.375.614 lei cu tot cu TVA, din care administraţia judeţeană braşoveană asigură o cofinanţare de 2.294.869 lei.

Citiți și: 

BRAȘOV. Un „hop” de pe drumul spre poligonul NATO va fi remediat în curând. Urmează alte investiții

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button