Expres

BRAȘOV. Dosare penale întocmite, astăzi, la regimul armelor și munițiilor

  • armeneletale.jpg

Echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat astăzi o acțiune pe raza județului Brașov, ce a avut ca scop verificarea respectării prevederilor legale incidente regimului armelor și al munițiilor.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor. Astfel, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 61 ani, din localitatea Feldioara și un bărbat în vârstă de 47 ani, din Hălchiu, care dețineau, fără drept, câte o armă neletală, supusă autorizării.

În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

„Armele neletale, precum și muniția aferentă acestora, respectiv 242 de elemente de muniție, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 1.000 lei. Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a fost dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deținere a armelor neletale, supuse autorizării, în cazul a 5 deținători ai unor astfel de arme”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent principal Nadia Olaru.

FOTO – ARHIVĂ


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button