BRAȘOV. Dorel Toma și ceilalți inculpați au ieșit din arestul IPJ după patru luni
Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins ieri, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov împotriva deciziei de marți a Tribunalului Braşov în cazul inculpaților Dorel Toma, primarul Ghimbavului, contabila-şefă a Primăriei, Ana Alina Geogean, şi a trei administratori de firme care au avut afaceri cu Primăria Ghimbav.
Tribunalul decisese în 17 iulie înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru inculpaţii Dorel Toma, Ana Alina Geogean, Lucia Dulcinatu, Goman Fluture şi Goman Cristinel – zis Paul Fluture.
În încheierea instanței sun înscrise obligațiile acestora: „În baza art. 221 alin. 1,2 Cpp pe timpul cât inculpații se află în arest la domiciliu trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească locuința fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi a se supune restricţiilor stabilite prin prezenta încheiere, respectiv: imobilul din orașul Ghimbav, str. Nouă, nr. 245, județul Brașov pentru inculpatul Dorel Toma, imobilul din orașul Ghimbav, str. Begoniei, nr. 11, județul Brașov pentru inculpata Ana Alina Geogean, imobilul din comuna Homorod, sat Homorod, nr. 86B, jud. Brașov pentru inculpata Lucia Dulcinatu, imobilul din oraşul Drăgăneşti-Olt, str. Fântânele, nr. 2, jud. Olt pentru inculpații Goman Fluture și Goman Cristinel. b) să se prezinte la organele de urmărire penală sau la judecătorul de drepturi şi libertăţi ori de câte ori sunt chemaţi; c) să nu se apropie şi să nu comunice între ei (exceptând inculpații Goman Fluture și Goman Cristinel, tată și fiu care locuiesc împreună) sau cu coinculpații din dosar: Geogean Aurelian, (exceptând comunicarea cu soția – inculpata Geogean Ana Alina, locuind împreună), Gunea Sergiu și Tănase Radu, direct sau indirect, pe nici o cale. d) să nu se apropie de martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nici o cale”, urmând o înșiruire de circa 100 de nume.
„Va atrage atenția inculpaților asupra dispozițiilor art. 221 alin. 4,5 CPP, în sensul că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive și faptul că pe durata măsurii inculpații pot părăsi imobilul pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora prin intermediul organului de supraveghere”, se mai arată în încheierea Tribunalului Brașov, pe care Curtea de Apel a menținut-o.
Sentinţa este definitivă, astfel că până în 19 august cei cinci se află în arest la domiciliu, după ce aproape patru luni s-au aflat în arestul IPJ Brașov.
Sursa foto: Brașov TV
Citiți și:
BRAȘOV. „Lotul” Dorel Toma vs. DNA: o veste bună și una rea
BRAȘOV. Dorel Toma a pierdut încă 200 de lei încercând să-și recâștige libertatea
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.