Expres

BRAȘOV. „Domnule deputat, veţi fi responsabil de multe morţi pe străzile din România!”

 

Marian Godină a reacţionat virulent la postarea de pe Facebook a deputatului PNL Florin Roman, care a scris că poliţiştii se opus presemnalizării radarelor pe motiv că dispare şpaga. Fostul polițist rutier povesteşte cum a rămas chiar el fără permis fiind suprins de radar şi argumentează de ce legea nu ar trebui schimbată.

„Din postarea domnului deputat sunt de acord doar cu prima frază. «Aş vrea să înţeleg, dar nu pot». Nici nu are cum să poată. În primul rând, asta reiese după ce debitează şi după cum îşi permite să jignească. În al doilea rând, nu poate să înţeleagă deoarece nu a efectuat zeci sau sute de cercetări la faţa locului ale accidentelor mortale cauzate de viteza excesivă, nu a anunţat vreodată familia cuiva despre decesul soţului, tatălui, soţiei, mamei, copilului etc. Observ că în postarea dumnealui foloseşte de câteva ori cuvântul «şpagă» ceea ce mă duce cu gândul că îi este un cuvânt familiar. Mi se pare de-a dreptul jignitor ca tocmai un deputat să își permită să facă astfel de afirmaţii (…). Comparaţiile pe care le face cu Italia, ţara în care a mers domnia sa vreo 500 de km şi a văzut indicatoare de presemnalizare a radarelor, nu îsi au locul, atâta timp cât România ocupă un loc fruntaş în clasamentul ţărilor cu morţi pe şosele, iar infrastructura rutieră de asemenea nu poate fi comparată. Şi eu am fost într-o ţară din Africa şi nu am văzut niciun indicator care să te avertizeze să foloseşti lanţuri antiderapante. Probabil pentru că acolo nu prea ninge, înţelegeți, domnule deputat. sau nici asta nu puteţi pricepe?“, scrie Marian Godină pe Facebook.

„Și în troleu să fii prevenit că vor veni controlorii”

Fostul agent de Poliție Rutieră a continuat în stilul caracteristic: „O ţară trebuie să aibă legile în concordanţă cu specificul tipului de încălcări ale lor. Cam la fel e cu abuzul în serviciu neincriminat în Germania, care a fost comparat, total neinspirat, cu România, ţara în care un primar e în stare să cumpere stilouri cu 500 de euro bucata de la o firmă deţinută de mă-sa, lucru de netrecut prin mintea unui german. Codul rutier, pe care eşti obligat să-l înveţi pentru a obţine permisul de conducere, şi pe care sper că domul deputat a putut să-l înţeleagă, specifică foarte clar limitele de viteză. Asta nu e prevenire? Indicatoarele care îti arată limita maximă de viteză nu te previn că dacă o depăşeşti eşti pasibil de amendă? Eu zic ca şi în troleu să fii prevenit că în staţia următoare vor urca controlorii, în caz contrar să nu poţi fi sancţionat pentru că tu nu ai ştiut că vei fi controlat aşa că nu ţi-ai făcut biletul. Domnule deputat, veţi fi responsabil de multe morţi pe străzile din România!”.

Cum a rămas Godină fără permis

Marian Godină poveşteşte şi cum a rămas chiar el fără permis.„Pentru cei care mă vor acuza de subiectivism, le pot spune că nici nu mai lucrez la rutieră, şi chiar dacă aş fi lucrat, între a scrie 20 de procese-verbale în câteva ore cu radarul şi a sta la umbră degeaba (aşa cum vor sta cu radarul după această lege) e mai plăcut să stai liniştit, iar dacă legea domnului deputat ar fi fost în vigoare, mai mult ca sigur că acum aş fi avut şi eu permis şi n-aş fi fost nevoit să stau în dreapta, dar aşa…nu l-am văzut şi, spre binele meu şi al altora, m-a văzut el. Poliţistul nu mi-a cerut nici şpagă, nici nu mi-a dat de înțeles asta, nu mi-a vorbit nici arogant, nici nu m-am milogit de el, am plătit 652.5 lei pe loc, mi-am luat dovada, procesul-verbal şi chitanţa, ne-am salutat şi am plecat, mult mai liniştit şi mai atent la intrarea în localităţi, fie ele fără case”, mai scrie Marian Godină.
Deputatul Florin Roman a postat vineri pe Facebook: „Aş vrea să înţeleg, dar nu pot. De ce se opun poliţiştii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de prevenţie? Doar pentru că nu mai pot sta la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganţi? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, şoferii încetinesc şi se feresc de accidente şi amenzi. De ce mor în prezent pe şosele domnilor de la rutieră 2.000 de oameni? E bine aşa? Vânaţi şi morţi? Nu vă apasă niciodată numărul mare de morţi pe şosele, faptul că în loc să preveniţi voi pândiţi şi oamenii mor în accidente? Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button