Expres

BRAȘOV. Director „definitiv” la DGASPC după doi ani și jumătate de interimat

  • img-5143.jpg
 

După doi ani și jumătate de interimat, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov are un director care ocupă funcția prin concurs.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, în subordinea căruia se află DGASPC, a semnat numirea Julietei Aurelia Gîrbacea (foto 2) în funcția publică de director general al DGASPC.

Numirea fost făcută în urma promovării concursului de recrutare organizat de CJ Braşov pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă de director general, gradul II, la DGASPC Braşov, care a avut programate proba scrisă în data 20.09.2021 și interviul, în 23.09.2021.

Numirea în funcţie se va realiza prin act administrativ, începând cu data de 1 octombrie 2021.

„Primul obiectiv pe care mi-l propun este continuarea procesului de dezinstituţionalizare a activităţii de protecţie a copilului, prin desfiinţarea centrelor mari şi înlocuirea lor cu case de tip familial – ceea ce am reuşit deja să realizăm pe componenta de asistenţă socială. Totodată, îmi doresc să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale pe care DGASPC Braşov le asigură, venind astfel atât în sprijinul nevoilor beneficiarilor noştri, cât şi ale societăţii în ansamblu. De asemenea, voi pune în aplicare Planul de Acţiune aprobat de Consiliul Judeţean Braşov pentru DGASPC şi voi respecta strategiile de la nivel naţional în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului”, a spus Julieta Gîrbacea.

Julieta Gîrbacea este licenţiată în socio-psihopedagogie la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi şi are un master în consiliere psihologică şi educaţională. Activitatea sa în domeniul asistenţei sociale a început în anul 2000, la Autoritatea Tutelară, iar din 2005 îşi desfăşoară activitatea în cadrul DGASPC Braşov. A urcat toate treptele ierarhice, fapt care i-a permis ca din 23 aprilie 2019 şi până în prezent să exercite funcţia de director general interimar al acestei instituţii.

O felicit pe doamna Julieta Gîrbacea pentru câştigarea acestui concurs. Am încredere că şi pe mai departe domnia sa va conduce instituţia cu corectitudine şi profesionalism, având permanent în atenţie interesul beneficiarilor, atât în ceea ce priveşte protecţia copiilor, cât şi în asigurarea asistenţei sociale a persoanelor adulte cu dizabilităţi. DGASPC este o instituţie mare cu o activitate complexă, care are nevoie de reformă, de o schimbare a modului în care abordăm acest domeniu. Sunt convins că doamna director va lua toate măsurile necesare pentru implementarea strategiei naţionale privind restructurarea centrelor de plasament”, a opinat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button