Expres

BRAȘOV. Dezbatere: dealuri împădurite vs. complex rezidențial

 

Citiţi şi:

BRAȘOV. „Nu vrem nici un «moț» construit pe Dealul Warthe!”

Brașovenii interesați sunt invitați să ia parte, astăzi, la dezbaterea ce are loc în cadrul etapei de consultare publică asupra propunerilor preliminare privind întocmire PUZ str. Stejerișului nr. 12. Evenimentul va avea loc la Patria, la Sala Mică, începând cu ora 14.00, fiind co-organizat de Asociaţia Pro-Democraţia, Asociaţia Visum şi Grupul de Urbanism din USR Braşov.
Subiectul dezvoltărilor imobiliare din zona dealurilor verzi ale Braşovului a revenit în atenţia opiniei publice odată cu abuzurile identificate în zona străzilor Piatra Mare şi Cetinii (proiectul „American Dream”), problemă ce a stârnit reacţia promptă a societăţii civile şi a constituit deja subiectul unei dezbateri publice.
Un nou proiect este supus consultării publice, până pe 31 iulie 2017 – propunerile preliminare privind întocmire PUZ str. Stejerişului nr. 12, iniţiat de un alt dezvoltator imobiliar din Brașov. „În contextul în care amploarea proiectului şi amplasamentul propus conferă propunerii un puternic impact vizual şi arhitectonic asupra întregii zone centrale a Braşovului, susţinem necesitatea unor dezbateri solide pe această temă, cu implicarea cetăţenilor şi a tuturor organizaţiilor cu expertiză în domeniu”, spun organizatorii.
Proiectul imobiliar de pe Dealul Warthe ar urma să fie realizat pe o suprafaţă de suprafaţă de 9.480 de metri pătraţi, în zona platoului de lângă Bellevue Residence, cuprinzând un complex rezidenţial cu 200 de apartamente, care ar urma să fie închiriate în regim hotelier. De asemenea, sunt prevăzute spaţii comerciale, zone de relaxare şi SPA.
O primă reacţie categorică împotriva acestui proiect a avut-o Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), Filiala Braşov – Harghita – Covasna, încă din luna mai „Masivitatea construcţiei propuse va afecta iremediabil silueta oraşului, dată fiind poziţionarea şi vizibilitatea sitului respectiv. Volumul clădirii propuse depăşeşte chiar şi gabaritul clădirilor emblematice din Centrul Braşovului”, se arată în punctul de vedere transmis de OAR. De asemenea, arhitecţii au catalogat proiectul a fiind „inoportun pentru o dezvoltare coerentă a oraşului”. Atunci, OAR a precizat că este necesar ca investitorul să efectueze un studiu de trafic privind încărcarea zonei cu traficul suplimentar generat, un studiu asupra vizibilităţii construcţiei şi integrării ei în peisaj perceput din poziţii importante din cadrul oraşului, dar şi un studiu de impact asupra reţelelor edilitare din zonă.
Ulterior, a fost lansată şi o petiţie online care a fost semnată de circa 700 de persoane. O altă petiție, semnată de cei care locuiesc în zonă, a fost depusă la Primăria Brașov.

 Citiți și:

BRAŞOV. Plângere penală în nume colectiv pentru „Visul american”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button