Expres

BRAȘOV. Cresc tarifele în cimitirele Municipalității? Proiectul de hotărâre prevede și o TAXĂ NOUĂ

  • tarifecimitir.png
 

Consilierii locali brașoveni vor avea de votat, vineri, un proiect de hotărâre privind tarifele pentru prestarea serviciilor şi a redevenţei pentru concesiunea locurilor de înhumare în cimitirele aflate în proprietatea Municipiului Braşov (Cimitirul Municipal Braşov, Cimitirul Civil Șprenghi Braşov).

Dacă proiectul va fi aprobat, tarifele majorate vor intra în vigoare din data de 01.01.2022.

Potrivit referatului semnat de primarul Brașovului Allen Coliban, veniturile obţinute din activităţile desfăşurate în cele două cimitire nu mai acoperă cheltuilile efectuate cu serviciile de întreţinere şi menţinere în funcţiune a acestora, motiv pentru care se propune majorarea tarifelor şi redevenţelor stabilite prin HCL nr.46/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

„Tarifele şi redevenţele încasate de S.C. RIAL S.R.L. Braşov în numele municipiului pentru prestarea activităţilor specifice în Cimitirul Municipal Braşov şi Cimitirul Sprenghi sunt stabilite prin HCL nr.46/2013, cu completarile si modificarile ulterioare.
Asupra acestor tarife şi redevenţe este necesară aplicarea unei ajustări de valoare având în vedere că valoarea cheltuielilor efectuate pentru activitatea taxată a crescut în perioada 2013-2021 astfel:
-preţul contractului de concesiune a serviciilor de întreţinere şi menţinere în funcţiune a celor două cimitire a crescut ca urmare a creşterii cheltuielilor prin efectul legii cu anvelopa salarială, respectiv salariul minim garantat prin lege în 2013 era 750 lei/luna iar in 2021 este de 2300 lei/lună,
-cheltuielile cu utilităţile au suferit majorări semnificative în perioada calculată, 2013-2021, de aprox. 50%;
-investiţiile realizate în cele două cimitire de către Primaria Municipiului Braşov prin asfaltare alei, iluminat perimetral, reţea de apă interna, refacere împrejmuire, aplicarea de sisteme de supraveghere video pentru creşterea securităţii, reparaţii la clădirile ce deservesc cimitirele, au generat cheltuieli suplimentare ce trebuiesc recuperate în timp din veniturile incasate din aceste taxe şi redevente”, se detaliază în document.

„Totodată, propunem înfiinţarea unei taxe de eliberare documente solicitate de petenţi în vederea demersurilor ce aceştia le fac pe lângă cabinete notariale, judecătorii sau alte instituţii, precum şi eliberarea documentelor duplicat sau certificate cu originalul, se precizează în referat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button