Expres

BRAȘOV. Continuă protestul din fața Primăriei / Apel către consilierii locali

  • pancarta_287750.JPG
 

Protestul din fața Primăriei Brașov, care durează de trei zile (detalii: BRAȘOV. Protest solitar în fața Primăriei ), va continua și astăzi, cu atât mai mult cu cât azi va avea loc ședința Consiliului Local, când va fi aprobat bugetul pe 2021 al municipiului. Or, în acesta nu se mai regăsește și finanțarea unui monument al eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 la Braşov, motiv pentru care Ioana Vlase, sora eroului-martir Nicuşor Vlase, a decis să picheteze de una singură Primăria. Demersurile fuseseră începute de mama ei, Elena Vlase, de mai mulți ani, iar după amânări, tergiversări și promisiuni, în 2019 a venit un prim răspuns pozitiv. „Am depus la Primăria Braşov o propunere de proiect, în 2019, care a fost acceptată, cu macheta aferentă. Am plătit un artist, un sculptor, care să creioneze conceptul. Am depus proiectul la Primărie pentru prima ediţie de bugetare participativă – un program prin care se acordă fonduri pentru cele mai bune idei prezentate de locuitorii oraşului – dar nu am obţinut voturile braşovenilor. Ulterior, în 2020, am primit o adresă în care este stipulat faptul că acea sumă de 500.000 de lei a fost cuprinsă în bugetul anului 2020. În noiembrie 2020 am primit de la Primăria Braşov o altă adresă, în care se menţiona faptul că acea sumă este încă în buget şi este vorba despre un proiect multianual. Avem un certificat de urbanism, care a expirat și a fost reînnoit. Mă aflu aici, în faţa Primăriei, din cauza faptului că acest proiect nu este cuprins în bugetul pe acest an”, a afirmat Ioana Vlase.

În cele trei zile de protest, reprezentanții Primăriei au avut doar scurte dialoguri cu ea, dar de genul „este ilegal să stați aici, am putea chema jandarmii”, „a fost o omisiune în proiectul bugetului local, îl vom completa, dar cu 50.000 de lei” și „stați unde vă cade bine”.

Ioana Vlase ne-a declarat că va reveni astăzi în fața Primăriei, unde va avea loc ședința de plen a Consiliului Local, pe ordinea de zi fiind și aprobarea bugetului municipiului pe anul în curs.

„Fac un apel la consilierii locali să dea dovadă de înțelepciune și să voteze și aprobe suma de 500.000 de lei în ședința din 22 aprilie, așa cum au fost cuprinși în bugetul pe anul 2020. Dorim să se demareze lucrările, iar constructorul să aibă un avans care reprezintă o garanție, sigur va fi o plată în tranșe. Primăria să ne explice ce s-a întâmplat cu cei 500.000 de lei. Dacă s-au cheltuit, este normal să îndrepte greșeala și să se pună la loc suma – 500.000 de lei. Nu suntem dispuși să acceptăm noi tergiversări, pentru că acest lucru reprezintă faptul că nu există un cult pentru eroi, iar memoria lor este întinată”.

Foto: Captură video Transilvania365.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button