Expres

BRAȘOV. Consilierii județeni dezbat astăzi închirierea Bazei Olimpia

 

Noul raport de evaluare pentru Baza Olimpia va fi supus aprobării plenului Consiliului Judeţean în ședinţa de plen de astăzi. Administraţia judeţeană a reevaluat clădirea și terenul pentru a stabili noi tarife, după ce anul trecut nu a reușit s-o dea în chirie, cei interesați fiind alungați de sumele considerate prea mari. Potrivit documentului, preţul de pornire pentru închiriere prin licitaţie publică a terenului de 5.098 de metri pătraţi este de 0,892 euro/mp/lună (4,01 lei/mp/lună), față de 1,2 euro/mp/lună, ceruți în 2015. Închirierea clădirii Olimpia (781 mp)  porneşte de la preţul de 5,8 euro/mp/lună (26 de lei/mp/lună), față de 7,7 euro/mp/lună. În urma reevaluării a scăzut şi valoarea chiriei pentru magazie (93 mp), de la 2,3 euro/mp/lună (aproximativ 930 de lei/lună), la 2,2 euro/mp/lună.

Consiliul Judeţean Braşov a achiziţionat baza sportivă în anul 2013, iar la sfârşitul acelui an a semnat un contract de asociere cu Clubul Sportiv Societatea Patinaj Braşov, fostul proprietar, documentul fiind valabil până la data de 1 martie 2014. Contractul a avut ca obiect cele patru terenuri de tenis şi parterul clădirii Olimpia. Ținând cont că nu mai existau contracte de închiriere sau asociere valabile, în conformitate cu documentele prezentate plenului CJ Braşov, încă din luna iunie a anului trecut aleșii județeni au constatat că în incinta bazi funcţionau ilegal Clubul Sportiv Olimpia 2011 Braşov şi Olimpia Lounce SRL, care au fost notificate la acea vreme pentru evacuarea voluntară a imobilului. Evacuarea, prin executare silită, s-a încheiat luna trecută, dar imobilul datând din 1894 a rămas cu lacătul pe ușă.

La Olimpia şi Primăria Braşov deţine unele active, respectiv terenul de tenis cu tribune şi o clădire anexă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button