Expres

BRAŞOV. Comisii mixte pentru sărbători pascale fără incidente

 

Membrii Colegiului Prefectural au aprobat astăzi Programul pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi protecţia stării de sănătate a populaţiei în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor Pascale.

Pentru realizarea acestui plan de măsuri vor fi constituite, prin ordine ale prefectului, comisii mixte de control ce vor activa la nivelul întregului județ. Comisia pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice va fi constituită din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brașov, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Brigăzii Mobile de Jandarmi „Burebista” şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei”.

În paralel vor activa șase subcomisii zonale pentru supravegherea activităţii de desfacere în pieţele agroalimentare, formate din inspectori ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov.
„Ca în fiecare an Instituția Prefectului va lua măsuri pentru ca brașovenii să se poată bucura în liniște de această perioadă cu înalte semnificații spirituale. Am luat în calcul și faptul că în acest an Sărbătorile Pascale se suprapun cu minivacanța de 1 Mai și din acest motiv ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de turiști care vin în județul nostru”, a declarat prefectul Ciprian Băncilă.
Prefectul a explicat că activitățile incluse în planul de acțiune vizează măsuri pentru asigurarea ordinii publice în timpul manifestărilor religioase, în special în zona lăcașelor de cult, a târgurilor, oboarelor și sărbătorilor câmpeneşti, precum și a evenimentelor cultural-artistice sau sportive desfășurate în spațiul public: „De asemenea, avem în vedere menținerea ordinii și siguranței publice pe traseele turistice adiacente stațiunilor montane, prevenirea producerii de accidente rutiere, combaterea indisciplinei în trafic și asigurarea fluenței circulației pe toate arterele de transport din județ. Angajații ISU Brașov au în plan activități care vizează diminuarea riscului producerii incendiilor în unităţile de cazare din staţiunile turistice și instituțiile de cult din judeţ”.
Nu în ultimul rând, autoritățile brașovene au în vedere asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în regim de permanență și funcţionarea în bune condiţii a Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi a SMURD.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button