BRAȘOV. Comisia de Urbanism a respins proiecte imobiliare pe bandă rulantă
Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a municipiului Braşov a avut, pe ordinea de zi a ședinței de zilele trecute, zece solicitări de avize pentru proiecte imobiliare pe Drumul Poienii şi în cartierul Şchei, dar și în alte zone ale orașului, una singură fiind aprobată condiționat.
Printre acestea, două cereri ale companiei CEE Estate Development Management SRL. În cazul unei construcţii cu şase etaje pe Calea Poienii, Comisia a obiectat că din proiectul depus de dezvoltator nu rezultă oportunitatea investiţiei, iar proiectanţii trebuie să revină cu altă documentație care să ilustreze modalitatea de „racordare a volumelor propuse la terenul natural, inclusiv a sistematizării verticale, cu evitarea realizării de ziduri de sprijin/ taluzuri mai înalte de 2m”, și, de altfel, să reconsidere regimul de înălţime sub șase niveluri.. De asemenea, „având în vedere că în soluția propusă o mare parte din locuințe sunt poziționate pe un versant orientat spre nord, este nevoie de un studiu care să arate respectarea Ordinului MS nr. 119/2014 privind Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației referitoare la însorire”.
Nu a fost avizată nici documentația depusă de acelaşi dezvoltator pentru construirea unor locuinţe individuale pe str. Colţul Putinarilor (Șchei), solicitându-se „respectarea prevederilor Actualizare PUG Brașov, conform adresei 54616/2021, ținând cont de raportarea la reglementările aferente «parcelărilor contemporane»”, respectarea regimului de înălţime, dar și pentru că nu sunt reglementate aspectele legate de accesul persoanelor cu dizabilităţi şi nici normele referitoare la siguranţa la foc a construcţiilor.
Proiectul depus spre avizare de Alexayary SRL, pentru construirea unei case cu parter şi un etaj, cu două unităţi locative în zona După Inişte (Șchei) a fost respins, până la clarificarea accesului carosabil şi pietonal. Comisia a refuzat să dea avizul şi în cazul a două proiecte depuse de persoane fizice, care au în plan construirea a două case (fiecare cu câte două unităţi locative) pe Aleea După Inişte, pentru că nu era clarificată problema accesului carosabil şi pietonal.
Încă o investiție considerată inoportună
CTATU a solicitat refacerea documentaţiei și pentru un proiect de „Locuințe colective, birouri, spații comerciale, hotel, aparthotel, centru conferințe, spa, piscina, sala fitness, dotări, parcaje”de pe strada 13 Decembrie din zona Onix. Comisia a obiectat și aici că din documentaţia depusă de dezvoltator nu rezultă oportunitatea investiţiei, iar proiectanţii trebuie să revină cu alt proiect, după rezolvareamai mai multor aspect, printre care „alinierea volumelor de la Str. 13 Decembrie la clădirea bl. Onix și menținerea înălțimii construcției la cornișă bl. Onix în limita de aliniere și ; „ilustrarea propunerilor în cadrul unor desfășurări stradale, vederi din mai multe puncte de perspectivă, ilustrarea impactului vizual la nivelul orașului”.
Au fost respinse și documentațiile privind PUZ (Plan Urbanistic Zonal) aferent unui proiect numit „Zonă prestări servicii, mică industrie, birouri, spațiu cazare – locuințe de serviciu, stație încărcare auto electrică” de pe strada Narciselor, până la realizarea unor corelări cu ceea ce există deja în zonă, dar şi pentru construirea unui bloc de locuinţe pe strada Ştefan Luchian, până la realizarea unui singur acces în incintă și „conformarea volumetrică cu încadrarea în tipologia zonei”.
Un arbore la patru locuri de parcare
Singurul proiect avizat este unul dintre cele două propuse de Serviciul Autorizări Construcții „aprobare planșe (perspective) pentru documentația de arhitectură «Construire locuințe colective în 3 etape, clădire de parcări, amenajare de incintă, lucrări preliminare», str. Ioan Popasu f.n”
Prin hotărărea dată se avizează conceptul arhitectural cu condiția corelării cu PUZ aprobat prin HCL 309/2021 cu privire la circulațiile și parcajele tip Klaus prezentate în incintă, inclusiv respectarea prevederilor referitoare la plantarea unui arbore la 4 locuri de parcare”.
Foto: arhivă 2019
sursa :Facebook/Allen Coliban
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.