BRAȘOV. Comercianții care vor să participe la Târgul de Crăciun, așteptați să depună dosarele
Comercianții care sunt interesați să-și vândă produsele alimentare sau artizanale în cadrul Târgului de Crăciun ce va fi organizat în Piața Sfatului sunt așteptați, începând de săptămâna viitoare, să depună dosarele la Primăria Brașov, pentru a participa la licitația organizată în vederea ocupării căsuțelor.
Licitația va avea loc pe 24 noiembrie, dar Primăria demarează de pe acum procedura de verificare a dosarelor, având experiența anilor trecuți, în care unii comercianți s-au încurcat în documente și au avut nevoie de consiliere.
„În total, vor fi 40 de căsuțe – 20 pentru produse alimentare, iar 20 pentru mărfuri nealimentare (ornamente de Crăciun, produse artizanale). Pe data de 24 noiembrie va avea loc licitația, pentru ca până pe 1 decembrie să fie soluționate și eventualele contestații, iar din data de 2 decembrie câștigătorii licitației să-și poată aranja căsuțele pentru deschiderea Târgului de Crăciun”, a explicat administratorul public al Municipiului Brașov, Miklos Gantz.
Dosarele de înscriere trebuie să cuprindă următoarele acte: cerere tip, OPIS, copie după Codul Unic de Înregistrare (CUI) al agentului economic, copie după actele doveditoare a calității de producător sau ale societății, copie după actul de identitate al reprezentantului legal, certificat de neurmărire fiscală emis de Direcția Fiscală Brașov, aflat în termen de valabilitate, simulare foto a produselor comercializate, descrierea detaliată a produselor, dosar cu șină.
Data limită de depunere a dosarelor este 20 noiembrie.
„Sperăm ca și în acest an majoritatea celor care vând în cadrul Târgului de Crăciun să fie din împrejurimi, astfel încât brașovenii și turiștii să se poată bucura de tradițiile culinare și meșteșugărești din această zonă”, a precizat administratorul public al Brașovului.
Anul trecut a fost „bătaie” pe tonetele pentru băuturi
Suma de pornire pentru ocuparea domeniului public este de 2,4 lei pentru metrul pătrat (pe zi). Anul trecut, „bătaia” s-a dat pe o tonetă destinată vânzării vinului fiert, ajungându-se la 312 de lei/zi/metru pătrat. Acestei sume i s-a adăugat închirierea căsuței de șase metri pătrați, care a fost 2.500 de lei (inclusiv TVA). Pentru o altă căsuță de vândut băutură s-a ajuns la 123 de lei/zi/mp. La polul opus s-au aflat căsuțele unde se pot vinde produse alimentare, unde a rămas prețul de pornire, respectiv 2,4 lei/zi/mp.
Este de menționat faptul că în cadrul Târgului de Crăciun nu se acceptă producerea în direct a produselor alimentare – de exemplu, nu sunt acceptate grătarele cu mititei sau alte produse din carne.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.