Expres

BRAȘOV. Coada de la ușa Agenţiei pentru Protecţia Mediului nu se va termina prea curând

 

Coada de la ușa Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), pentru înscrierea în programul „Casa Verde” de finanţări nerambursabile pentru sisteme alternative de încălzire, a rămas la locul ei şi nu se va termina prea curând, căci, potrivit reprezentanţilor APM Braşov, fondurile vor fi suplimentate. „Până ieri au fost aproximativ 150 de dosare înscrise. Reuşim să preluăm 70 de cereri pe zi, în medie. Am fost anunţaţi că Braşovul va mai primi 25% în plus faţă de suma alocată iniţial”, a explicat Elena Bucur, purtător de cuvânt al APM Braşov.
Programul de preluare a cererilor este între 8.00 – 16.30, pentru că „doar atunci este valabilă parola de acces în program”, potrivit lui Sorin Hornoiu, director APM Braşov.
Reprezentanţii APM le reamintesc braşovenilor că dosarul de finanţare este preluat doar dacă documentaţia este completă.
Un solicitant poate depune o singură cerere de finanţare pentru un singur tip de proiect aferent unui singur imobil, respectiv construcţie şi teren, iar cererea de finanţare se completează prin tehnoredactare computerizată. Persoanele fizice care au mai primit finanţare în cadrul aceluiaşi program, pentru acelaşi imobil în sesiunile derulate anterior (2010 şi 2011) nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate a solicitantului ale prezentului program.  La epuizarea sumei aferente sesiunii, alocate judeţului Braşov, nu se mai primesc cereri de finanţare, au mai explicat reprezentanţii APM Braşov. Pentru acest program, Braşovului i-a fost alocată suma de 1.637.690 lei.
Finanţările nerambursabile date în programul „Casa Verde” diferă în funcţie de tipul instalaţiei şi pot ajunge până la 3.000 de lei pentru montarea de panouri solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru cele presurizate şi 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button