Expres

BRAŞOV. Cetăţeni de onoare post-mortem ai oraşului Râşnov

 

În sala de ședințe a Consiliului Local Râșnov va avea loc mâine, începând cu ora 15.00, o ședință solemnă, în timpul căreia familiile a patru persoane declarate cetățeni de onoare post-mortem ai orașului vor primi din partea autorităților locale titlurile onorifice, pentru cei care au avut o contribuție reală la dezvoltarea orașului. Titlurile au fost acordate în ședința de Consiliu Local din data de 30 ianuarie 2018.

Potrivit hotărârii CL Râşnov, „având în vedere activitatea de excepție desfășurată, în interesul comunității orașului Râșnov, dar și în semn de prețuire și recunoștință pentru contribuția deosebită adusă la dezvoltarea orașului Râșnov”, acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem se referă la următoarele persoane:

  • IOSIF CONSTANTIN – născut în 3 ianuarie 1951 în comuna Feldioara

A studiat Facultatea de Medicină Veterinară din București pe care a absolvit-o cu nota 10, devenind medic primar veterinar. În anul 1977, este numit doctor primar veterinar în orașul Râșnov, funcție pe care a ocupat-o până în anul 2012 când a încetat din viață. 
La începutul anilor 1990, împreună cu Radu Ionescu, Virgil Munteanu și Dorin Proca, a reușit depunerea documentației, la Mediaș, pentru introducerea gazului metan în orașul Râșnov.

A fost licențiat în Tehnologia Construcțiilor de Mașini, a fost Inginer TCM, șef de șantier la CondMag în mai multe locații din România printre care și Râșnov (șantier 1) începând din anii 1970 până la pensionare. A participat la construirea unor mari conducte de petrol și gaze, una care trece pe sub Dunăre și una care trece prin Bulgaria până în Rusia.
În Râșnov a ajutat la instalarea gazului metan după Revoluție, împreună cu Virgil Munteanu care a cedat orașului o cotă de gaz de aproximativ 8.000 de metri cubi de la Uzina Chimică unde era director.

  • DORIN PROCA – născut în 2 septembrie 1946 , având profesia de economist

A fost consilier local al orașului Râșnov în perioada 1996-2000 si 2004-2008. În perioada 1990-1992 a fost primar al orașului Râșnov. În perioada 1992-2007 a fost Director al BCR, filiala Râșnov. La începutul anilor 1990, împreună cu Radu Ionescu, Virgil Munteanu a reușit depunerea documentației, la Mediaș, pentru introducerea gazului metan în orașul Râșnov.

  • VIRGIL MUNTEANU – născut în 11 noiembrie 1942 în Săcele-Turcheș

A absolvit Școala Generală din Săcele apoi Liceul „Andrei Șaguna”. După terminarea liceului a studiat la Universitatea Politehnică din Timișoara, Facultatea de Chimie Industrială și a absolvit în anul 1965. După terminarea facultății, a lucrat ca inginer stagiar la Combinatul Chimic din Craiova fiind apoi repartizat la intreprinderea Chimică Râșnov. A parcurs pe rând toate etapele din cadrul fabricii, de la șef de schimb, la șef de secție și apoi din anul 1979-1991 ca director general al întreprinderii.
Din anul 1992 a lucrat la firma proprie până în anul 1994 când a fost invitat să conducă o fabrica de produse chimice în Peru-America de Sud. A condus acea fabrică timp de 6 ani, repatriindu-se în anul 2000, când din nou a preluat o secție de producție, de data aceasta în România, pe care a condus-o până în anul 2002. În anul 2003 întemeiază o nouă firmă și secție de producție, pe care a condus-o cu fiul său până în anul 2016. A încetat din viață în 11 aprilie 2016.
La începutul anilor 1990 împreună cu Radu Ionescu, Constantin Iosif și Proca Dorin a reușit depunerea documentației, la Mediaș, pentru introducerea gazului metan în orașul Râșnov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button