Expres

BRAȘOV. Ceremonii în cascadă, de Ziua Eroilor

 

Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, alături de Garnizoana Braşov, îi invită pe braşoveni astăzi la ceremonialele militare şi religioase organizate pentru a marca Ziua Eroilor. Sărbătoarea Înălţării Domnului este, pentru ortodocşii români, şi ziua dedicată pomenirii eroilor neamului.
Programul manifestărilor va începe la ora 12.00 la Cimitirul Eroilor Români Şprenghi, unde va avea loc o ceremonie militară şi religioasă. Cu acest prilej vor fi rostite alocuţiuni referitoare la însemnătatea Zilei Eroilor, vor fi depuse coroane şi jerbe de flori şi de asemenea, va avea loc şi o defilare a gărzii de onoare. Programul va continua cu activitați dedicate comemorării zilei eroilor, prin depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, după cum urmează:
ora 12.50 – Monumentul Eroilor Bartolomeu;
ora 13.20 – Mausoleul Eroilor din cimitirul Bisericii Sf. Treime din Scheii Braşovului;
ora 13.45  – Monumentul din Piaţa Unirii;
ora 14.00 – Cimitirul militar de sub Tâmpa;
ora 14.20 – Monumentul din cimitirul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989.
La ceremonii vor participa reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice, unităților militare din garnizoanele Brașov și Predeal, și veterani, cadre militare în rezervă și retragere. Doar la cea de la Monumentul Soldatului Necunoscut din Piaţa Unirii se vor afla şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu.

Vânătorii de munte vor prezenta onorul eroilor căzuţi la datorie

La manifestările amintite vor participa şi militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” şi structurile subordonate. De asemenea, pe lângă evenimentele de la Braşov, reprezentanţii Brigăzii 2 Vânători de Munte vor participa şi la manifestările de la Monumentul Eroilor din Piaţa Gării din Predeal (ora 12.30), dar şi la cele de la Azuga, ce se vor desfăşura tot la Monumentul Eroilor (ora 13.30). Tot cu prilejul „Zilei Eroilor”, Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a anunţat că în colaborare cu Fundaţia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, desfăşoară activităţi de comemorare a eroilor militari căzuţi la datorie în Afganistan, în cadrul programului „Eroi au fost, eroi sunt încă”.
Este datoria sfântă, de conştiinţă a fiecărui militar, de a aduce omagiul eroilor căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate şi apărarea vetrei străbune”, arată reprezentanţii Brigăzii 2 VM.

Două ceremonii la Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române

Pe lângă ceremonia anunţată de Prefectura Braşov, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989 se vor organiza şi alte evenimente, tot sub egida „Zilei Eroilor”. Astfel, printr-un comunicat de presă, Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov – Decembrie 1989” a anunţat că astăzi, începând cu ora 14.00 (cu jumătate de oră mai devreme decât ora acţiunii organizate de militari şi Prefectură), revoluţionarii se vor aduna la Cimitirul Eroilor Revoluţiei de lângă Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, unde se va organiza un ceremonial religios cu ocazia Zilei Eroilor Neamului şi a sărbătorii Înălţării Domnului.

Citiți și:

BRAȘOV. Vizită regală de Înălțare

Înălțarea Domnului, ziua în care trebuie să fim veseli


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button