Expres

BRAȘOV. Ceremonie la Cincu / Se schimbă comanda Grupului de luptă al NATO

  • FB_IMG_1655405894809_297634.jpg

Sâmbătă, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită GETICA” din Cincu, judeţul Braşov, va avea loc ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO (BGFP) dislocat în România.

Ceremonia va începe la ora 10.00.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Apărării Naționale, colonelul francez Vincent Minguet, comandantul Batalionului 27 Vânători de Munte dislocat în România la data de 1 martie, ca parte a BGFP, va preda comanda grupului de luptă colonelului francez Chistophe Degand, comandantul Regimentului 8 Paraşutişti de Infanterie Marină.

Ceremonia va avea loc în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), general-maior Iulian Berdilă şi a comandantului Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est (MND-SE), general de brigadă Dorin Toma, şi marchează, totodată, schimbarea actualei denumiri a Grupului de Luptă al NATO din Battle Group Forward Presence – BGFP, în Collective Defence Battle Group – CDBG.

Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, în contextul conflictului militar declanşat de Rusia în Ucraina.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button