Expres

BRAȘOV. Centru de printare 3D la Universitatea Transilvania

 

Studenţii Universităţii Transilvania Braşov au de luni la dispoziţie un centru de printare 3D. Centrul a fost  inaugurat, în Corpul A, de pe Colină, chiar de Ziua Universităţii şi cuprinde 8 imprimante, pe care tinerii, indiferent de facultatea ori specializarea la care studiază, vor putea printa diverse obiecte necesare proiectelor la facultate. Gratuit, căci consumabilele sunt asigurate de Universitate. În permanenţă, la centrul de printare vor exista studenţi voluntari, de la Facultatea de Design de Produs şi Mediu, care îi vor ajuta pe colegii lor să printeze.
Cele 8 imprimante printează obiecte în format 3D, cu polimeri – mase plastice. Dimensiunea maximă a unui obiect ce poate fi printat este de 20 de centimetri. Imprimantele au costat în total aproximativ 12.000 de euro, iar pentru amenajarea centrului au fost investiţi peste 150.000 de lei, bani din fonduri proprii ale Universităţii.

Centrul de printare 3D se află pe Colina Universității, în corpul A. Și tot aici se află și unul dintre spațiile centrului de scriere academică, singurul de acest fel din România. Centrul de scriere este deschis tuturor studenților Universității și își propune să-i ajute pe studenți să elaboreze corect o lucrare academic,, din toate punctele de vedere, inclusiv cea a integrităţii  academice, să înveţe să citeze corect, adică să nu folosească nici o idee, fără a indica cu exactitate şi maximă scrupulozitate sursa.

Pe lângă cele două centre din corpul A, pe acoperișul clădirii a fost amenajată și o terasă deschisă, unde studenții își pot petrece timpul liber și de unde pot vedea panorama întregului oraș.

„Ne-am propus să avem mai multe puncte de atracție pentru studenți. Vă arătăm doar o parte dintre ele: centrul de printare, centrul de scriere și terasa corpului A. În cursul acestui an urmează să inaugurăm și alte zone dedicate studenților, zone care sperăm să aducă o schimbare în bine și astfel tinerii să-și dorească să petreacă cât mai mult timp în spațiile universității”, a declarat rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button