Expres

BRAŞOV. Ce vrea Primăria să facă pe terenul Stadionului Municipal

 

Acum aproape doi ani, Consiliul Local Braşov a aprobat propunerea conducerii municipalităţii de a ceda terenul fostului Stadion Municipal către Compania Naţională de Investiţii (CNI), aceasta urmând să realizeze aici construcţia unui stadion ultramodern de 30.000 de locuri. Finanţarea era asigurată de CNI, de Ministerul Dezvoltării şi de către Primăria Braşov, aceasta din urmă trebuind să vină cu un aport de 30% din valoarea totală a investiţiei, cifrate, din estimări, la 30 de milioane de euro. CNI voia să construiască trei astfel de stadioane, la Braşov, Craiova şi Bacău, la standarde FIFA şi UEFA.
Amplasamentul a fost predat CNI acum circa un an şi jumătate, dar nu s-a mai întâmplat nimic.

Cum ultimele luni, în spaţiul public a fost dezbătută intens ideea unui spital nou la Braşov, punct aflat şi pe strategia de sănătate, în curs de elaborare, a Consiliului Judeţean, primarul Braşovului, George Scripcaru, a propus asocierea municipalităţii – care însă nu are atribuţii în domeniul sanitar – cu CJ (care are în grijă cele şase unităţi spitaliceşti din municipiu), în vederea realizării acestei investiţii. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă comună a Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Braşov. „Municipiul Brașov nu are o responsabilitate în domeniul sanitar, oficial, ținând cont că instituțiile sanitare sunt în administrarea Consiliului Județean. Vrem să încheiem un parteneriat între cele două entități pentru amenajarea unui nou spital. Noi ca Primărie ar urma să contribuim cu un amplasament, să asigurăm infrastructura și utilitățile, iar împreună cu CJ Brașov să căutăm apoi soluții de finanțare pentru construcția unui nou spital județean care este necesar, ştie toată lumea, nu mai aduc aminte de faptul că actual Spital Judeţean este împărţit în tot oraşul”, a precizat Scripcaru.

Altă variantă

CJ Brașov ar urma să elaboreze conceptul și proiectul pentru noua unitate sanitară, pentru care Primăria are două variante de amplasament. După cum a precizat George Scripcaru, una dintre acestea este terenul fostului Stadion Municipal, o suprafață de circa 8 hectare. Cealaltă variantă este un teren 1,2 hectare în zona Institutului Cartofului, care se află tot în proprietatea Primăriei. „În prezent, Spitalul Județean are o problemă patrimonială, deoarece își desfășoară activitatea în mai multe puncte, iar din punct de vedere patrimonial clădirile de la Tractorul şi Astra sunt în proprietatea Primăriei. Dacă vom construi un nou spital aceste clădiri ar putea fi valorificate tot în interes public, ținând cont că sunt instituții publice care stau cu chirie”, a explicat primarul.

Scripcaru consideră că amplasamentul de la Institutul Cartofului este cel mai potrivit, datorită faptului că se poate ajunge mai rapid din orice zonă a județului pe ocolitoare, iar în cazul unor urgențe nu se mai pierde timpul cu traficul din oraș. Dacă nu se va face spital, planul Primăriei este ca în locul Stadionului Municipal să fie construită o sală polivalentă. În oricare dintre variante, primul pas este ca în ședința de Consiliu Local de luna aceasta să fie revocată hotărârea prin care terenul de la Municipal a fost cedat CNI, pentru „arena de cinci stele”, despre care se vorbeşte de aproape zece ani. „Există cerere pentru organizarea unor competiții sau congrese de amploare la Brașov, dar nu există capacitatea necesară, astfel că amenajarea unei săli polivalente este o necesitate pentru municipiu”, a punctat edilul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button