Expres

BRAŞOV. Ce trebuie învăţaţi copiii, înaintea vacanţei de vară?! Sfaturi din partea poliţiştilor

 

Apropierea vacanţei de vară i-a determinat pe poliţiştii braşoveni să vină cu o serie de sfaturi pentru părinţi, astfel încât copiii să fie în permanenţă în siguranţă şi să stea departe de problemele cu legea.
„Având în vedere că vacanţa de vară este o perioadă în care copilul dumneavoastră este mai mult timp acasă (de multe ori singur sau pleacă în tabără, la bunici, în excursie etc.) ar fi bine să discutaţi cu acesta şi să-i reamintiţi regulile care trebuie respectate pentru a fi în siguranţă”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Sfaturile poliţiştilor:

Învățați-l pe copii regulile de bază ale circulației rutiere: deplasarea pe trotuar, traversarea doar prin locurile marcate, semnificația semnalelor luminoase, a semnelor de circulație și ale agentului de circulație.

Explicați copilului că poate merge cu bicicleta pe drumurile publice doar după împlinirea vârstei de 14 ani! Până atunci, se poate plimba numai însoțit de un adult. Când iese la plimbare cu bicicleta, copilul trebuie să fie echipat cu cască de protecție și benzi reflectorizante! O astfel de plimbare alături de cel mic este o ocazie perfectă pentru a-l învăța mersul în siguranță pe bicicletă. Nu-i permiteţi să-şi invite acasă prietenii sau colegii până nu vă cere acordul.

Învăţaţi-i pe copii, că, în cazul în care s-au pierdut într-o zonă aglomerată, trebuie să apeleze la un poliţist sau la o altă persoană de încredere.

Asiguraţi-vă că cei mici îşi cunosc numele, adresa şi numărul de telefon al unui membru de familie.

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în supermarketuri, săli de jocuri, cinema sau în parcuri.

Asiguraţi-vă că vor refuza persoanele care, sub diferite pretexte, le cer să-i însoţească.

În caz de dispariţie, sunaţi imediat la 112 (apel unic de urgenţă) sau 116000 (valabil pentru dispariţii, în 10 state ale UE, înclusiv în România).

Stabiliţi cu copiii când şi în ce condiţii pot folosi internetul. Învăţaţi-i să vă comunice dacă întâlnesc pe internet conţinut dăunător, ofensator sau agresiv şi, împreună raportaţi-l la www. oradenet.ro.

Învăţaţi copiii să nu posteze niciodată pe internet date personale sau fotografii, mai ales pe conturile de socializare.

Asiguraţi-vă că nu vor stabili, fără acceptul dumneavoastră, întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe internet. vorbiţi cu copilul dumneavoastră despre cine îi sunt prietenii şi cunoştinţele sale. Întrebaţi-l apoi unde şi cum îşi petrece timpul liber în afară de casă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button