BRAŞOV. Ce investiţii majore sunt prevăzute în proiectul de buget pe 2017
Potrivit proiectului de buget pe 2017 făcut public în urmă cu puţin timp de Primăria Braşov, Municipalitatea va investi anul acesta în unităţi de învăţământ, dezvoltare publică, protecţia mediului, infrastructură rutieră, turism şi cultură.
Investiţii la capitolul „învăţământ”
În domeniul învăţământului, pe lista de investiţii se află reabilitare termică Grădiniţei nr.5 (cu extindere) şi a Şcolii Generale nr. 14 – corp C, reabilitarea sistemelor de încălzire, a instalaţiilor electrice şi de apă-canal la grădiniţele nr. 9, 13 – corp B, 23 şi 26), la şcolile nr. 2 şi 3 şi la Colegiul Nicolae Titulescu – corp A şi la Colegiul Tehnic de Transporturi.
De asemenea, sunt prevăzute reparaţii capitale la Colegiul Naţional Unirea – corp A, la Şcoala Gimnazială nr. 11 – corp B şi la fostul Grup Şcolar Alimentaţie Publică (unde se lucrează de anul trecut, pentru a fi mutat acolo Liceul Sportiv).
Totodată, se doreşte contruirea unor săli de sport la şcolile nr. 2, 4 şi 12 (str. Şcolii) şi reabilitarea celor de la Colegiul Tehnic Mircea Cristea, de la Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu şi de la fostul Grup Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică, precum şi repararea capitală a sălii de sport de la Şcoala Profesională Germană Kronstadt.
Tot la categoria „unităţi de învăţământ” se intenţionează extinderea şcolilor nr 1. şi 2 şi mansardarea grădiniţei nr. 11 şi a şcolilor 9 (corp B) şi 19.
În fine, se mai află pe listă achiziţionarea de sisteme de avertizare incendiu în unităţile de învăţământ, a unor sisteme de supraveghere video în creşe şi şcoli şi lucrări de igienizare şi reparaţii la un număr total de 86 de unităţi de învăţământ.
Alte investiţii majore
În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, pe lista de investiţii se află amenajarea zonei pietonale de pe Valea Cetăţii, a Bulevardului Victoria, finalizarea reparaţiilor la Pasajul Fartec şi modernizarea unor străzi şi sensuri giratorii (neprecizate). La turism, se doreste extinderea şi eficientizarea domeniului schiabil în Poiana Braşov, iar la capitolul „Protecţia mediului” sunt prevăzute închiderea depozitului de deşeuri industriale Timiş-Triaj şi amenajarea unor platforme de gunoi îngropate pentru colectarea deşeurilor menajere (proiect despre care s-a discutat şi anul trecut).
Municipalitatea nu a uitat nici de reabilitarea cinematografelor Modern, Astra, Popular şi a imobilului M. Weiss 22.
În fine, la „dezvoltare publică” se doreşte modernizarea fântânilor arteziene din oraş, întocmirea unor planuri urbanistice şi studii aferente şi întocmirea unor studii de fezabilitate şi proiecte tehnice pentru proiecte POR 2014-2020, respectiv pentru eficientizarea energetică a: Liceului Andrei Mureşanu – corp B, Colegiului Tehnic Transilvania – corp A, Colegiului Tehnic de Transporturi -Sala Sport şi Cămin, Colegiului Naţional Dr.I. Meşotă – Sala Sport şi corp A.
Venituri şi cheltuieli
Veniturile la bugetul local sunt estimate la suma de 466.290.000 de lei, din care 201,5 milioane de lei ar urma să fie veniturile proprii încasate prin Direcția Fiscale. Veniturile totale ale Municipiului (unde sunt incluse și cele ale instituțiilor subordonate Consiliului Local) ar urma să fie în cuantum de 521.989.210 lei. În ceea ce privește cheltuielile, acestea vor ajunge la 764.531.910 lei, din care cele exclusiv pe bugetul local vor depăși 702 milioane de lei.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.