BRAȘOV. Care e „deconcentrata” cu cele mai mici salarii
Se ocupă de monitorizarea ariilor protejate şi a activităţii custozilor, de implementarea unor programe naţionale, primesc petiţii, fac monitorizarea calităţii aerului. Toate acestea pe salarii mici. Cele mai mici din instituţiile deconcentrate din Braşov. Observația a fost făcută de prefectul Brașovului, Ciprian Băncilă, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri. Băncilă cunoaște îndeaproape situația, întrucât a fost până în martie 2016 directorul APM. În „coada listei”, a mai Băncilă, mai sunt angajaţii Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu şi cei ai Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Braşov.
La Agenţia de Protecţia Mediului, cel mai mare salariu este de 2.200 de lei, după mai bine de 20 de ani de vechime. Cel mai mic era 900, dar acesta va fi majorat până la salariul minim. Directorul APM Braşov, Sorin Hornoiu, susţine că au fost făcute demersuri la Agenţia Naţională de Protecţia Mediului şi la ministerul de resort, pentru ca şi angajaţilor din subordine să le fie mărite salariile, dar deocamdată nu a fost trimis nici un răspuns.
80% dintre petiții nu au fost de competența APM
Între altele, angajaţii de la APM primesc şi petiţii ce privesc mediul, dar nu toate sunt de competenţa instituţiei. „Petiţiile sunt pentru presupuse poluări și pe domeniul public, şi pe domeniul privat. Sunt pe diverse probleme, cum ar veni faptul că deranja fumul scos de o centrală a unei persoane sau nişte gunoi pus pe domeniul public sau chiar şi pe domeniul privat”. a mai spus directorul
Dintre cele 64 de petiţii, doar 11 au fost rezolvate de APM, restul fiind direcţionate către alte instituţii. Este doar o mică parte a activităţii APM, unde angajaţii primesc cele mai mici salarii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.