Expres

BRAȘOV. Bebelușii născuți prematur au nevoie de ajutorul nostru

 

În întâmpinarea Zilei Mondiale a Prematurităţii, care se sărbătoreşte în data de 17 noiembrie, la inițiativa și în organizarea unui grup de mame din Braşov, se desfășoară campania „Împreună pentru copiii prematuri. Împreună facem BINE”. Campania este derulată în mediul online, pe Facebook – „Căsuţa prematurilor, Maternitatea Braşov” sau „Mămici şi Tătici”, iar braşovenii care doresc să se implice pot achiziţiona produse sau pot contribui cu bani. „Din păcate, anul acesta suntem împreună doar online, însă ne propunem să sprijinim în continuare locul în care am fost şi noi şi în care ştim că se întâmplă minuni. Vom fi alături de micii prematuri, dar şi de mamele lor şi cadrele medicale, fără de care minunile nu ar avea loc”, a spus Roxana Nicolau, iniţiatoarea proiectului „Căsuţa Prematurilor-Maternitatea Braşov”. Roxana Nicolau este mama unui copil prematur care acum este școlar. A pornit această acţiune în urmă cu 7 ani şi a reuşit să adune în jurul acestei cauze mulţi oameni, companii şi organizaţii non-profit. „Când ajungi să trăieşti experienţa prematurităţii, te loveşti de multă durere, neputinţă şi disperare. Dar ai parte şi de bucuria de a vedea un miracol îndeplinit. Acesta este motivul care ne face an de an să ne adunăm forţele şi facem ca Ziua Mondială a Prematurităţii să nu treacă neobservată”, a mai spus aceasta.

Până în anul 2020, adică până la pandemie, acţiunea includea şi o întâlnire între mamele cu copii prematuri din diverse generaţii şi cadrele medicale.

Anual, în România se nasc prematur între 18.000 şi 19.000 de copii, iar rata prematurităţii este de aproximativ 9-10% din totalul de naşteri anuale.

Termenul stabilit pentru strângerea celor necesare este 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurităţii. Cu toate acestea, un ajutor e binevenit în orice moment.

Cei care vor să ajute pot să doneze produse sau să doneze bani din care se vor cumpăra cele necesare.

De asemenea, mai este o formă prin care cei interesaţi pot da o mână de ajutor. Se pot dona diverse produse sau servicii care se licitează pe grupul de facebook „Mămici şi Tătici”, banii strânşi fiind direcţionaţi către această cauză.

Ce produse sunt necesare: scutece de finet dimensiune 1m/1m, salteluţe de înfăşat, păturici fleece (colorate, nu foarte groase), căciuliţe de bumbac (mărime nou-născut), pulovăraşe croşetate (mărime nou-născut), pompe electrice de muls, suzete rotunde silicon (cea mai mică mărime), ulei pentru îngrijirea prematurilor, șervețele umede (nu este importantă marca), pampers mărime 0 sau 1 (nu este importantă marca).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button