Expres

BRAŞOV. Au fost stabilite locurile în care se pot vinde mărţişoare în acest an

 

Vânzarea de mărţişoare pe domeniul public din municipiul Braşov va începe în acest an din data de 26 februarie şi se încheie în 10 martie, potrivit calendarului stabilit la nivel local. Amplasamentele pe care Primăria Brașov le pune la dispoziția comercianților sunt: pietonalul de la Parcul Titulescu, în limita a 40 de locuri, şi în cartierele Triaj, Noua şi Bartolomeu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, comercianţii interesaţi au început deja să depună solicitări pentru ocuparea spaţiului public din zonele amintite. Preţurile pentru fiecare metru pătrat ocupat diferă de la o zonă la alta, cel mai scump fiind pe pietonalul de la Parcul Titulescu, de 6 lei/mp/zi. În cartierul Triaj, taxa de ocupare a domeniului public este de 2,4 lei/mp/zi, iar în cartierul Noua, pe strada Levănţicăi, precum şi în faţa Complexului Bartolomeu, pe strada Stadionului, taxa este de 3,6 lei/mp/zi. 

La aceste amplasamente se adaugă cele din piețele publice. În acest sens, Serviciul public administrare pieţe (SPAP) organizează în 21 februarie, începând cu ora 10.00, la sediul din strada Nicolae Bălcescu nr. 64, licitatia publică deschisă pentru ocuparea locurilor de vânzare mărţişoare şi cadouri.

De menţionat este că locurile adjudecate se vor achita integral anticipat pentru 14 zile, în perioada 25 februarie – 10 martie.

Potrivit SPAP, caietele de sarcini se pot achiziţiona contra cost (50 lei/caiet de sarcini), de la registratura instituţiei începând cu data de 20 februarie. Fiecare caiet de sarcini achiziţionat acordă drept de adjudecare pentru maximum două locuri de vânzare în aceeaşi piaţă.

„Pentru orice extindere a locului de vânzare licitat şi adjudecat se întocmeşte cerere scrisa şi se va achita integral anticipat pentru toată perioada, în corelaţie cu tariful adjudecat la licitaţie. Pentru prevenirea licitaţiei speculative, garanţia de participare la licitaţie a fost stabilită la suma de 200 lei. În momentul încasării taxei aferente locului de vânzare, în baza cererii de restituire a garanţiei, se vor restitui sumele aferente garanţiei prin dispoziţie de încasare-plată”, se arată în comunicatul SPAP.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button