Expres

BRAȘOV. Asistentul virtual care răspunde la „Servus, IA!”

 

Managerul de la Casa Mureşenilor, dr. în istorie Valer Rus, a postat ieri pe pagina de Facebook a instituției un scurt videoclip în care prezintă, în premieră națională, cea mai recentă realizarea muzeului: asistentul virtual numit IA (de la Inteligență Artificială) Aplicaţia bazată pe inteligenţă artificială este în faza de testări beta, iar în cel mai scurt timp urmează să fie prezentată publicului larg, spune Valer Rus. IA răspunde la aproape 400 de întrebări despre Braşov, muzeu şi familia Mureşianu. Această bază de date va fi completată în anii următori cu noi informaţii, menite să crească accesibilitatea publicului la valorile moştenirii culturale locale şi naţionale. Aplicaţia este una în premieră naţională, iar proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de către Consiliul Judeţean Braşov, fiind este realizat de o echipă interdisciplinară formată din cercetători şi specialişti ai Universităţii Transilvania şi ai Muzeului Casa Mureşenilor.
Instituția condusă de Valer Rus nu e la prima „ispravă” de utilizare a noilor tehnologii din domeniul IT în prezentarea exponatelor. Au fost QR-code lângă exponate care aduceau pe telefoanele vizitatorilor informații despre acestea, chiar multimedia, a fost realitatea virtuală, au fost holograme, iar acum IA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare