Expres

BRAȘOV. Andreea Marin prezintă o gală caritabilă pentru doi copii cu grave probleme de sănătate

 

Artiştii Paula Seling şi Florin Chilian vin la Braşov pentru a susţine cauzele a doi copii grav bolnavi, în cadrul Galei de caritate „Aici pentru tine”, organizată de Asociaţia „Aici pentru Tine”, eveniment ce va avea loc pe 23 februarie şi va fi prezentat de Andreea Marin.
„Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, în 2018, suntem alături de două cazuri medicale grave. Mai exact, suntem alături de doi copii frumoși, minunați, cărora vom încerca să le schimbăm soarta”, spune Adina Gal, președinta Asociației „Aici pentru Tine”.
Răzvan are 13 ani și are nevoie urgentă de un transplant de rinichi, dar costurile investigațiilor și operației se ridică la peste 2.000 de euro. Din lipsa donatorilor, rinichiul pentru copil va fi donat de mama sa. „Sunt mamă a doi copii frumoși, un băiețel de 12 ani și o fetiță de 2 ani. Problemele noastre au început în 2015, după o serie de analize pe care i le-am făcut băiețelului. Diagnosticul pus de medici a fost nemilos: «insuficiență cardiacă» cu malformație din naștere și «insuficiență renală stadiul 5». Nevoile sunt multe când ai un copil bolnav și unul micuț”, spune Veronica, mama băiatului. Răzvan face acum acasă dializă din 4 în 4 ore.

Cristina este o adolescentă care a împlinit tot 13 ani. Este paralizată total. S-a născut cu o malformaţie la inimă, o „gaură” care la vârsta de 5 ani a fost operată şi „astupată” cu un „petec”, de către medici. În aprilie 2017 a fost operată cu brio la inimă, în timpul operaţiei însă, creierul copilului nu a mai fost oxigenat, spune tatăl, şi a paralizat. S-au făcut diferite demersuri pentru a schimba starea fetei. Singurul rezultat a fost dat de câteva injecţii ce au ajutat-o pe fată astfel că a început să îşi mişte puţin mâna şi să zâmbească. O injecţie costă însă 500 lei, iar familia se află deja în datorii însemnate. Fata ar trebui să facă două astfel de injecţii pe săptămână, dar din lipsa banilor tratamentul nu este ţinut aşa cum ar trebui..

„Alături de noi, în susținerea acestor două cazuri medicale grave, au confirmat prezența la eveniment artiștii Paula Seling și Florin Chilian, Claudia Șuteu și Ioana Bozga, într-un eveniment prezentat de Andreea Marin. În cadrul Galei de caritate, cei prezenți vor avea ocazia de a face donații pentru susținerea acțiunilor pe care le desfășurăm, și de asemenea vor putea participa la o licitație unică de tablouri semnate de artistul Dan Mălureanu. De asemenea, la eveniment, o casă de modă își va prezenta noua colecție”, a detaliat Adina Gal. 

Anul acesta, publicul va avea acces la eveniment, însă numărul locurilor este limitat. Cei interesați pot scrie pe adresa de email: contact@asociatiaaicipentrutine.ro, pot contacta telefonic sau pot achita contravaloarea invitației, printr-o donație online, în contul de PayPal al Asociației. Valoarea invitației este de 35 de euro. Data-limită pentru achiziționarea biletelor este 16 februarie 2018!

În 2017, fondurile obținute în cadrul Galei de caritate, au fost redirecționate pentru a sprijini un caz social. Cara Maria, în vârstă de 48 de ani, mamă a doi copii frumoși, avea nevoie urgentă de o proteză la picior. Aceasta a fost cumpărată și de asemenea, pe tot parcursul anului, Cara Maria a primit sprijin material și emoțional din partea Asociației. De două, chiar trei ori pe săptămână, Cara Maria a mers cu reprezentanții asociației la Spitalul „Sfântul Constantin”, unde a beneficiat de tratamente medicale costisitoare pentru tratarea ulcerului varicos de care suferă. Nu în ultimul rând, maria a urmat un lung șir de investigații medicale, din care a reieșit bolile grave de care suferă, mutațiile genetice «factorul V Leiden» și «Lupus», o combinație crtică din punct de vedere medical. În acest moment Maria continuă tratamentele pentru toate acestea și va rămâne în continuare în evidența Asociației „Aici pentru Tine”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button