Expres

BRAŞOV. Amenzi pentru braşovenii care nu-şi curăţă zăpada şi gheaţa din faţa casei

 

Braşovenii care nu-şi curăţă zăpada şi gheaţa din faţa casei riscă să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, după cum avertizează reprezentanţii Poliţiei Locale. Pentru aceeaşi neglijenţă, persoanele juridice riscă sancţiuni cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Conform HCL 627/2007 privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Brașov, „utilizatorii, persoane fizice sau juridice, instituții publice de pe raza Municipiului Brașov, au obligația (art. 95) să îndepărteze zăpada și/sau gheața existentă pe trotuare și alei pietonale pe toată lățimea acestora sau cel puțin doi metri în dreptul imobilelor unde locuiesc, își desfășoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri (…)”.

Şi ţurţurii trebuie îndepărtaţi de pe clădiri, conform reprezentantei Poliţiei Locale, Anca Lăutaru: „în cazul în care sunt țurțuri pe acoperișul imobilelor, cetățenii trebuie să știe că sunt obligați să ia măsurile legale în vederea îndepărtării acestora, evitând astfel accidentele cauzate de topirea gheții, fenomen ce poate deveni inamic atât pentru pietoni, cât și pentru mașinile parcate în zonă”, a subliniat reprezentanta Poliţiei Locale, Anca Lăutaru, adăugând că anii trecuţi au fost aplicate sancţiuni, îndeosebi firmelor care au ignorat legislaţia în vigoare şi au pus în pericol viaţa şi integritatea pietonilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button