Expres
BRAȘOV. Alternativa la aglomeratul DN1, în faza de avize pentru studiul de fezabilitate
Demarat la începutul anului 2020, proiectul de modernizare a drumului judeţean 102 I (Câmpina – Valea Doftanei – Brădet Săcele) a ajuns în etapa obţinerii ultimelor avize. Investiţia este implementată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), fiind inițiată de Consiliul Judeţean Braşov şi Consiliul Judeţean Prahova, care au un protocol de colaborare cu CNI și Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în vederea realizării investiţiei amintite.
Costel Mihai, consilier al lui Adrian Veștea. președintele CJ Brașov, a participat la o vizită de lucru la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a susține studiul de fezabilitate cu privire la DJ 102 I, Valea Doftanei-Brădet.
„Scopul a fost prezentarea studiului de fezabilitate aflat în faza de preavizare, urmând ca după completarea clarificărilor solicitate de CTE (Comitetul Tehnic-Economic), să intre în faza de avizare în cadrul comisiei.
Urmează obținerea avizului în comisia CTE și avizarea în cadrul Comisiei Interministeriale.
Odată obținute aceste avize, se poate iniția procedura de licitație pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției propriu-zise a acestei investiții”, a explicat Costel Mihai.
„Acest drum este realizat de Consiliul Județean Brașov în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova și finanțat de CNI (Compania Națională de Investiții), investiție ce va reprezenta o alternativă pentru DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri ale României și care este totodată o premieră pentru finanțator, având de această dată două județe ca beneficiari finali. De asemenea, turiștii care frecventează stațiunile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov sunt beneficiari direcți ai acestei investiții”, a reamintit consilierul președintelui CJ Brașov.
DJ 102 I face legătura între DN 1 (Câmpina, judeţul Prahova) şi DN 1A (Brădet, judeţul Braşov). Prin acest proiect va fi modernizat un tronson de 12,43 km din judeţul Braşov şi unul de 13,20 km din judeţul Prahova. În prezent, pe multe sectoare, drumul este pietruit, iar la finalizarea lucrărilor, pe întreaga lungime, şoseaua va fi asfaltată. De asemenea, unde este necesar, vor fi realizate poduri şi podeţe, reconfigurări ale pantelor şi curbelor, dar şi sisteme de captare a apelor pluviale.
Foto: Facebook/Costel Mihai
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.