Expres

BRAȘOV. Alpiniada Vânătorilor de Munte poartă numele regretatului general Gheorghe Vătămanu-Coanta – galerie foto

  • alpiniada1.jpg
  • alpiniada2.jpg
  • alpiniada3.jpg
  • alpiniada5.jpg
 

Ajunsă la a X-a ediţie, competiţia aplicativ-militară Alpiniada Vânătorilor de Munte, organizată de Statul Major al Forţelor Terestre, poartă din acest an denumirea „General Gheorghe Vătămanu-Coanta”, drept omagiu adus ofițerului brașovean care a condus mari unități ale acestei arme și a trecut la cele veșnice la finele anului trecut.

Pe parcursul competiţiei – care a avut loc în zona Diham, Predeal, Masivul Postavaru şi poligonul de trageri Cheia – cei mai buni militari din marile unităţi şi unităţi de vânători de munte și-au folosit toate cunoştinţele de specialitate acumulate, şi-au depăşit limitele fizice şi psihice, pentru a-şi demonstra valoarea ca specialişti în arma vânători de munte şi totodată pentru a ridica prestigiul unităţii din care fac parte.

La festtivitatea de premiere și de închidere, ce a avut loc la Cabana Diham, alături de vânătorii de munte participanţi la competiţie au fost prezenţi locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu, comandanţii marilor unităţi şi unităţi de vânători de munte şi, nu în ultimul rând, familia generalului de brigadă Gheorghe Vătămanu-Coanta.

Pe podiumul de premiere au urcat vânătorii de munte care au obţinut cele mai bune performanţe la probele de ştafetă, căţărare rapidă individual şi pe echipe, căţărare artificială, combinată alpină precum şi câştigătorii ediţiei 2015 a Alpiniadei Vânătorilor de Munte „General Gheorghe Vătămanu-Coanta”.

Alpiniada Vânătorilor de Munte, ediţia 2015, a fost câştigată de lotul Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” din Sf. Gheorghe, care va păstra cupa timp de un an, urmat pe locul secund de lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov, iar pe a treia treaptă a podiumului a urcat lotul Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button