Expres

BRAȘOV. Allen Coliban: Noul Spital, finanțabil prin PNRR

 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care anunță construirea primului spital nou în județul Brașov în ultimele decenii, despre care spune că este un proiect finanțabil prin PNRR.

Spunem adio vechilor spitale de boli infecţioase şi de pneumoftiziologie! Noul Spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase este finanțabil prin PNRR.

Proiectul acestui nou spital, demarat în acest an, a ajuns deja la stadiul de Studiu de Prefezabilitate, care va fi recepționat mâine (nota red. – miercuri) în ședința Consiliului Local.
Proiectul, cu o valoare estimată de 79 milioane de euro, va genera 280 de paturi noi, echipate cu aparatură la cele mai înalte standarde ale calității în infrastructură medicală.
Noul spital va face parte, alături de Spitalul Regional Brașov, din marile investiții în infrastructura de sănătate ce se dezvoltă în Brașov cu scopul de a elimina sistemul pavilionar – sistem vechi ce cuprinde imobile care au peste 50 de ani, multe dintre ele fiind sub orice standard acceptabil în secolul XXI.
Acest proiect va fi gata de recepție până cel târziu în 2026, fiind primul spital nou construit în județul Brașov în ultimele decenii”.
 
Reamintim că, acum trei luni, într-o conferinţă de presă organizată la Braşov, primarul Allen Coliban şi fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, au anunţat că pentru realizarea Spitalului Clinic Regional de Urgenţă Braşov este luat în calcul viitorul Program Operaţional – Sănătate (2021 – 2027), iar pentru construirea noului Spital de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase, tot în Bartolomeu, lângă cel Regional, ar urma să se depună o cerere de finanţare prin PNRR (detalii: BRAȘOV. Nu unul, ci două spitale noi vor fi construite (VIDEO))

Ioana Mihăilă s-a aflat atunci la Brașov pentru a semna, în calitate de ministru, împreună cu primarul Allen Coliban și președintele CJ Adrian Veștea, Protocolul de colaborare în vederea realizării obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Brașov”. Cei trei semnatari au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre prevederile acestui protocol, dar și despre strategia abordată de cele trei autorități pentru finanțarea spitalului regional și a celui de boli infecțioase și pneumoftiziologie, care vor constitui „orașul medical” al Brașovului (medical city).
Primăria Brașov a trimis către Ministerul Sănătății un studiu de prefezabilitate pentru un spital de boli infecțioase și pneumologie, iar acest spital a fost pus în lista de PNRR, împreună cu alte proiecte de investiții. Decizia finală va fi după ce vom avea studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și vom vedea alocarea bugetară pentru PNRR. n ceea ce privește Spitalul Regional, acesta va putea fi finanțat prin POS Sănătate. Programul Operațional Sănătate a intrat într-un proces de restructurare, odată cu apariția Planului Național de Redresare și Reziliență. Astfel, avem în plan să creștem alocarea pentru spitalele regionale. În principiu, am ales ca spitalele regionale să nu le finanțăm prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru că durata de construcție a unui spital regional, fiind un proiect de infrastructură majoră, este destul de lungă și există riscul ca, până în august 2026, să nu finalizăm cele trei spitale regionale, care sunt acum gestionate de către Ministerul Sănătății, și nici spitalul regional din Brașov. Astfel că acestea nu au fost incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, ci se vor regăsi în POS Sănătate”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button