Expres

BRAȘOV. Acuzată că poluează, o firmă a cerut medierea prefectului

 

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a mediat marți o întâlnire, desfășurată la Instituția Prefectului, între reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Gărzii de Mediu Brașov, Direcției de Sănătate Publică, Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov și conducerea SC Smith Paper Zărnești, societate „a cărei activitate generează probleme de mediu, reclamate de populație, de organizații non-guvernamentale și de administrația locală din Zărnești”, după cum a informat Prefectura.

Reprezentanții SC Smith Paper au prezentat, în cadrul întâlnirii, un plan de măsuri pentru atenuarea poluării fonice și unul pentru reducerea mirosului, precum și investițiile pe care intenționează să le materializeze pentru a se conforma obligațiilor de mediu: reactor anaerob, sistem de canalizare, o nouă stație de epurare și, de asemenea, rezolvarea problemelor operaționale la co-incineratorul deja instalat.

„Ca reprezentant al Guvernului în județul Brașov, dar și în plan personal, acord o mare importanță mediului natural și protecției acestuia. Sunt deschis pentru a sprijini orice demers legal vizând rezolvarea unor probleme de mediu și pentru a facilita colaborarea agenților economici din județ cu instituțiile care au atribuții în acest sens, pentru ca societățile comerciale să se conformeze obligațiilor de mediu. De aceea, am răspuns solicitării firmei Smith Paper Zărnești referitoare la întâlnirea de astăzi, cum, de altfel, voi răspunde oricărei solicitări care își propune ca, sub îndrumarea specialiștilor din instituțiile abilitate, să aplice soluții pentru a proteja mediul și a reduce poluarea”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

 

.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button