Expres

BRAŞOV. A patra zi din „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, dedicată luptei împotriva înşelăciunilor şi furturilor! Cum ne putem feri de infractori

 

Astăzi, cea de-a patra zi din „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, a fost dedicată de poliţişti informării cetăţenilor cu privire la soluţiile de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv a înşelăciunilor prin atribuire de nume sau calități mincinoase și a furturilor din locuinţe.

În acest scop, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Brașov, în colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov, au avut o întâlnire cu beneficiari ai Centrului pentru Persoane Vârstnice din municipiul Braşov.

Un polițist din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliție Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității a prezentat cazuistica cu care se confruntă în munca operativă pe această linie, prezentând principalele metode pe care infractorii le utilizează pentru a înșela cetățenii, precum și măsuri de autoprotecție necesare pentru prevenirea victimizării.

Ulterior prezentării, seniorii au distribuit împreună cu polițiștii din cadrul BAPC flyere cetățenilor din cartierul Răcădău și au discutat cu ei pe temele menţionate.

De asemenea, polițiștii au prezentat materiale informativ–preventive privind infracţiunile contra patrimoniului reprezentanților asociaţiilor de proprietari, în mediul urban, iar în mediul rural au distribuit materiale cu recomandări preventive şi au consiliat cetăţenii în scopul prevenirii furturilor din locuinţe, case în construcţie, case de vacanţă şi a înşelăciunilor.

Iată recomandările poliţiştilor braşoveni:

– Interziceţi accesul în locuinţă persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă unele servicii şi care nu se pot legitima.
– Verificaţi la administratorul blocului dacă a fost solicitat serviciul vreunei companii, dacă se execută lucrări sau reparaţii în zona unde locuiţi.
– Nu efectuați niciun transfer bancar și nu înmânați bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră, indiferent de ceea ce pretind.
– Nu schimbaţi bancnote sub niciun pretext.
– Nu aveţi încredere în persoanele care solicită bani pentru ajutoare umanitare.
– Nu țineți în locuință sume mari de bani, bijuterii sau obiecte de valoare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button