BRAȘOV. A început marea curățenie. Primarul vă îndeamnă să monitorizați și să sesizați
Primăria Braşov a anunţat că de luni a început „Luna curăţeniei de primăvară”, o amplă acţiune de salubrizare a străzilor şi trotuarelor, a zonelor verzi, a cursurilor de apă. De asemenea, se face colectarea deșeurilor altele decât cele menajere, provenite din debarasările în urma curățeniei pe care brașovenii sunt îndemnați să o facă în propriile gospodării. Vor urma și plantările de gard viu și arbori, solicitate de asociațiile de proprietari.
,,A început o primăvară frumoasă la Brașov și asta ne permite să ne concentrăm pe curățenia orașului. Avem peste 250 de muncitori care lucrează în acest sens, 180 care efectuează curățenia stradală și 70 care se ocupă de curățenia și de împrospătarea imaginii parcurilor din Brașov. Invităm pe toți brașovenii care vor să participe la acest program, fie în jurul blocurilor, fie în propriile locuințe, să folosească cele 60 de containere de mari dimensiuni puse la dispoziție de către primărie pentru colectarea deșeurilor. În perioada următoare vom începe și plantările de gard viu și de arbori, conform solicitărilor venite din partea asociațiilor de proprietari. Vrem să avem un oraș curat, aceasta se face inclusiv cu spălarea străzilor și a elementelor de semnalizare și toate aceste măsuri vor combate și problemele de poluare cu particule, cu praf, cu care Brașovul se confruntă deja de ani buni. Cu toții ne dorim un oraș curat, un oraș verde, și avem nevoie de implicarea voastră. Am alocat resurse, urmărim, monitorizăm atent felul în care sunt desfășurate lucrările de curățenie și o puteți face și voi și să ne sesizați dacă apar probleme, dacă identificați probleme în cartiere. Puteți face urmărirea aceasta folosind site-ul abc.brașovcity.ro, sau puteți folosi aplicația myBrașovcity pentru a sesiza orice problemă întâlnită”, a explicat primarul Allen Coliban.
Acțiunea de curățenie în toate cartierele municipiului Braşov înseamnă curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale, spălarea elementelor de semnalizare rutieră (separatoare de sens, lise metalice, semne de circulație etc.). Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.
„Reamintim că, datorită condițiilor meteo favorabile, Primăria a demarat, de la sfârșitul lunii februarie, operațiunile de curățare la rigolă, măturare trotuare și spălarea zonelor cu acumulări mari de praf”, a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.
Cereți sprijin pentru deșeurile nemenajere voluminoase
Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.
Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special.
Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, cetăţenii sunt rugați să comunice telefonic locul în care se găsesc aceste deșeuri, la Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire, în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254 sau la Dispeceratul Primăriei Braşov tel. 0268/405000.
Cele 56 de zone unde au fost amplasate aceste containere sunt aceleași ca și anii trecuți, astfel:
Nr. crt. CARTIERUL AMPLASAMENTUL
1. SCHEI Pietrele lui Solomon
2. CENTRU Str. Petru Rareş zona platformelor de precolectare a deşeurilor menajere,
Str. Traian Vuia – platforma 176
3. ASTRA I Str. Barbu Lautaru – zona platformei 281
Str. Sitarului – zona platformei 305
Str. Alex. Cel Bun – platforma 110
Colonia Metrom – platforma 287
4. ASTRA II Str. Baba Novac – platforma 238
Str. Soarelui nr.1-2 platou, zona platformei 272
B-dul St. cel Mare si Sfant nr. 16
Aleea Constelaţiei – platforma 261
5. ASTRA III Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 541 bis
Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 557
Str. Neptun – platforma 552
Aleea Minerva– vis a vis platforma 542
6. NOUA Str. Nucului – platforma 591.6
Str. Brazilor – platforma 594
Str. Levănţicăi – platforma 597
7. VALEA CETĂŢII str. Jepilor- platformele 199
str. Jepilor- platformele 191
str. Oltului- platforma 507
str. Muresului-platforma 515
8. SCRIITORILOR Inters. Str. Ştefan cel Marecu Str. Ion Slavici,
Str. Brânduşelor lângă platforma 207,
Str. Ion Creangă / str. Ovidiuplatforma
9. CRAITER-TRIAJ Str. Paşcani zonaplatformei 134,
Str. Florilor zonaplatforma 121,
Str. Pavilioanele CFR zona platforma 122, Fundătura Hărmanului zona platforma 351
10. FLORILOR Inters. Str. Crinului cu str. Grâului pe zona verde, Str. Mărgăritarelor lângă platforma 98
11. TRACTORUL Str. George Bacovia – langa clopote colectare selectiva,
Inters. Str. Ioan Popasu cu Str. Iosif Silimon langa platforma
Str. 1 Decembrie 1918 / Str. Octavian Goga lângă locul de joacă,
Aleea Constructorilor – platforma 29,
Str. Bronzului – platforma 21,
Str. I. Socec – platforma 37,
Str. Argintului – platforma nr. 23
12. BARTOLOMEU Str. Bobului – platforma 172,
Inters. Str. Lânii / Str. Al. Flechtenmacher – platforma nr. 164,
Inters. Str. Lânii / str. Fuiorului,
Str. Lanurilor – Recon
13. GĂRII
Str. Mircea cel Batran / Str. Pictor Luchian la transformator,
Aleea Petuniei – platforma 90,
Aleea Sanzienelor / Aleea Lacramioarelor langa Sc. Gen. Nr. 19 (platforma nr. 81 bis),
Str. Dobrogea la centrala,
Str. Codrul Cosminului – platforma nr. 59,
Str. Transilvaniei / Str. Muntenieila transformator
14. BRAŞOVUL VECHI Str. Avram Iancu/ str. Morii,
Str. Closca – platforma nr. 139,
Str. Ion Raţiu,
Str. Cărămidăriei – platforma 112
15. Cart.STUPINI Str. Lânii spre Stupini,
str. Fundaturii (la blocuri),
Str. Fagurului lângă pod,
Str. Fânului nr. 66
Str. Barsei / Str. Izvorului la troita
Campanie de întreținere zone verzi și reparații mobilier urban
Tot în această perioadă are loc și campania de curățenie și întreținere zone verzi și parcuri, campania ce va fi urmată de cea de plantări de gard viu, arbori și arbuști, ca urmare a solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari sau de la cetățeni, dar și a constatărilor făcute de inspectorii primăriei.
În paralel se derulează activitatea de reparații mobilier urban și locuri de joacă. Astfel operatorul cu care Primăria are contract verifică și repară tot mobilierul urban aflat pe domeniul public (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere), echipamentele de la locurile de joacă, cele de la zonele de fitness și de workout, precum și cele de la terenurile de sport, astfel încât până la sărbătorile de Paști toate aceste echipamente să fie în condiții optime.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.