Expres

BRAȘOV. 3.800 de copii învață în limba germană

 

Circa 3.800 copii, din municipiu şi judeţ, sunt cuprinși în clase sau şcoli cu predare în limba germană, în anul şcolar 2018-2019. Printre ei, cei de la Liceul „Johannes Honterus”, cea mai mare școală cu predare în limba germană, dar unde există probleme cu spaţiile de învățământ.

Deschiderea oficială a fost organizată, ca și anul trecut, pe Arena Ion Țiriac, din curtea fostului Liceu Sportiv (mutat pe Zizinului), dar în imobilul eliberat de liceenii sportivi, acum Corpul D (din str. Poarta Şchei) al „Honterus”, e nevoie de reparații capitale, după cum a precizat directorul liceului, prof. Radu Chivărean. Liceul „Johannes Honterus” are cinci corpuri de clădire – patru ale Bisericii Evanghelice şi unul al Primăriei. Corpul A şi E intră și ele în reparaţii. Ca urmare, până la 1 octombrie, câteva clase de la Honterus vor face cursuri în alte spaţii. „Până la rezolvarea problemelor de la aripa preluată de la Liceul Sportiv, am găsit soluţia ca toţi copiii să vină de dimineaţă în spaţiile noastre, plus câteva spaţii puse la dispoziţie de Universitatea Transilvania, la Silvicultură, de Forumul Democrat German şi de Biserica Neagră. De asemenea, avem şi două spaţii de rezervă la Colegiul «Maria Baiulescu» (nota red. – toate sunt în zonele adiacente)”, a explicat prof. Chivărean, director Liceul „Johannes Honterus”.
Terenul sportiv „Ion Ţiriac” va fi şi el preluat de „Honterus”. Ulterior, în clădirea fostului Liceu Sportiv vor învăţa copiii din clasele pregătitoare până în clasa a VI-a. O aripă a acestuia a fost preluată anterior şi reparată. Acolo sunt 13 clase. În aripa preluată recent de la Liceul Sportiv mai sunt alte 15 clase, iar lucrări de reabilitare nu au mai fost făcute de cel puţin 15 ani, spun cei de la „Honterus”. În total, Liceul Johannes Honterus are 1.507 elevi, în 57 de clase, pe toate nivelurile, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a.

„Admitere” și la clasa pregătitoare

În privinţa cadrelor didactice, învăţământul în limba germană din județ are o situaţie mult mai bună faţă de alţi ani. Mai sunt doar câteva ore, pe anumite discipline precum biologie, geografie, fizică, unde vor fi la catedră profesori care nu vor preda în limba germană. „Suntem într-o situaţie de la an la an mai fericită pentru că dorinţa colegilor noştri de a învăţa limba germană este suficient de mare încât i-a determinat ca pe parcursul anilor şcolari să-şi îmbunătăţească cunoştinţele astfel încât avem aproape la toate materiile cadre calificate care vorbesc limba germană şi predau disciplina respectivă în limba germană”, a precizat prof. Gabriela Adam, inspector şcolar limba germană, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.
Interesul pentru şcoala în limba germană este în continuă creştere, astfel că e nevoie de „admitere” la clasele pregătitoare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button