Expres

BRAȘOV. 25 de tineri medici așteaptă documentele fără de care sunt șomeri

 

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că certificatele de medic specialist pentru absolvenţii stagiilor de pregătire în rezidenţiat au fost deja transmise către Direcţiile judeţene de Sănătate Publică încă de la sfârşitul lunii decembrie. Reacţia oficialului vine după ce săptămâna trecută, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, dr, Dan Ovidiu Grigorescu, trăgea un semnal de alarmă asupra coşmarului trăit de tinerii care şi-au încheiat rezidenţiatul, şi-au luat examenul de specialitate, dar aşteaptă diplome de la minister, în lipsa cărora nu se pot angaja şi nici profesa medici (dând exemplul generic al lui „Radu”, rezident care după cinci ani şi examenul luat cu 9.11 a devenit de la 1 ianuarie şomer), pentru că nu se pot înscrie în Colegiul Medicilor, condiţie necesară pentru obţinerea avizelor de liberă practică.
„Doresc să-i informez pe toţi absolvenţii stagiilor de pregătire în rezidenţiat care au finalizat aceste stagii în data de 15 decembrie 2017, că certificatele de medic specialist au fost deja transmise de Ministerul Sănătăţii către Direcţiile judeţene de Sănătate Publică încă la sfârşitul lunii decembrie, iar pentru cei care au finalizat aceste stagii pe 31 decembrie sau 1 ianuarie, certificatele au fost transmise ieri, 5 ianuarie, urmând ca Direcţiile judeţene de Sănătate Publică să realizeze distribuţia certificatelor”, a scris Florian Bodog pe Facebook.
Concluzia ironică a dr. Grigorescu a fost că în trei zile funcţionarii Ministerului Sănătăţii au făcut ceea ce nu au reuşit în mai bine de două luni. Potrivit medicului, la Braşov 50 de tineri medici ar fi în situaţia lui „Radu”.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov are însă  în evidenţe 25 de medici rezidenţi care au promovat examenul de specialişti. „Este posibil să fie mai mulţi, dar aceştia sunt cei care au dat examen la Braşov. Am primit certificatele, nu pe toate, dar trebuie să sosească. Le ridică de la noi, se înscriu în Colegiu şi dau concurs în spitale. Probleme de «şomaj» au cei care au luat rezidenţiatul pe loc şi au avut contract pe durată determinată cu spitalul, până la finalizarea pregătirii, cei care au luat rezidenţiatul pe post au contract pe perioadă nedeterminată”, a explicat dr. Lavinia Buvnaru, director executiv al DSP Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button