Expres

BRAȘOV. 12 pompieri medaliați „dintr-un foc”

  • pompieridecorai.jpeg
  • pompieri.jpeg

12 cadre militare de la ISU Brașov au primit miercuri titlul de excelență „Pro Urbe” din partea ATOP Brașov. Este vorba de cei 10 pompieri brașoveni care au participat la stingerea incendiilor din Grecia și alți doi colegi care s-au evidențiat în anul 2021

Plutonierul adjutant Nyaradi Iacob a intervenit la o misiune extrem de dificilă pentru degajarea unor trunchiuri de copaci din albia râului Olt, între localitățile Mândra și Șona, la o punte pietonală. Acolo există riscul ca puntea să se rupă din cauza trunchiurilor care presau, dar echipa de intervenție, chiar cu riscul de a cădea în Olt, a dus misiunea la îndeplinire cu succes. Pentru aceste merite i s-a acordat titlul de excelență „Pro Urbe” de către ATOP Brașov. Premiat de către reprezentanții ATOP Brașov, cu titlul de excelență „Pro Urbe” a fost și plutonierul major Zamfir Georgian Mirel care s-a făcut remarcat după ce a intervenit la mai multe misiuni cu un grad ridicat de dificultate. Intervenția promptă a militarului a dus la salvarea în timp util a unui cetățean de origine americană dintr-o cameră inundată de fum din cauza unui incendiu violent. De asemenea, a salvat viața unui bărbat ce a rămas încarcerat după un accident grav produs între un TIR și un autoturism. Victima aflată în stare gravă, în mașină, a fost descarcerată și predată imediat echipajelor medicale.
Au mai fost premiați pompierii militari care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia. Este vorba despre: Plutonier adjutant șef Surdu Cosmin, Plutonier adjutant șef Dascălu Adrian, Plutonier adjutant Spătaru Marius, Plutonier major Damian Cătălin Alexandru, Plutonier adjutant Mureșan Adrian Gheorghe, Plutonier adjutant șef Strâmtu Ioan, Plutonier adjutant Durlă Adrian, Plutonier Bidiga Andor, Plutonier adjutant Gârbacea Laurențiu, Plutonier adjutant șef Roman Sorin.

 

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button