Expres

BRAŞOV. 1.500 de persoane au alergat pentru a-i susţine pe sportivii români la Jocurile Paralimpice de la Rio

  • maraton dhl 3_215096.jpg
 
Braşovenii, dar şi oameni veniţi din alte colţuri ale ţării au luat startul, duminică (19 iunie), la Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor, pentru a-i susţine pe sportivii români care vor participa anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio. 
 
Potrivit organizatorilor, în total 1.500 de persoane au alergat pentru această cauză, numărul participanţilor fiind în creştere cu 50% faţă de anul trecut. Doritorii au putut participa la maraton, semimaraton, probă de ştafetă pentru echipe formate din şase persoane şi cros pentru copii.
Sportivii paralimpici au avut anul acesta titlul de alergători onorifici, luând startul la proba de semimaraton.  
 
„Sumele strânse la zi, în valoare de 12.000 de euro (din taxele de participare), la care se adaugă și alte donații, vor fi direcționate către Comitetul Naţional Paralimpic, pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016”, a informat Luana Dumitrescu, din cadrul DHL.
În cadrul evenimentului a fost organizată şi o tombolă, câştigătorul putându-se bucura de o excursie la Rio de Janeiro, pentru a putea fi alături de sportivii români la Jocurile Paralimpice.
 
Ediţia de anul acesta a maratonului, cea de-a şaptea, a fost organizată cu ajutorul Ministerului Tineretului și Sportului, al Direcției pentru Sport a Judeţului Brașov, al Primăriei Braşov etc.. Traseul ales a fost Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, evenimentul adunând 2.000 de alergători şi suporteri pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Braşov.
 
Evenimentul a beneficiat de sprijinul sportivilor Andreea Răducan, Monica Roşu, Constantina Diță, al fostului rugbist George Baltă, dar și al persoanelor publice Carmen Brumă, Sonia Argint Ionescu, Ileana Badiu și Șerban Damian.

Pentru mai multe informaţii, CITIŢI ŞI:

BRAŞOV. Maratonul DHL se apropie! Ce drumuri vor fi închise, pentru buna desfăşurare a evenimentului

sursă foto – Luana Dumitrescu, DHL


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button