Expres

Bormașina de calitate: cum o alegi pe cea mai potrivită nevoilor tale

În orice gospodărie apare din când în când nevoia de a monta diferite corpuri de mobilier sau de a realiza anumite proiecte de modernizare a locuinței. În acel caz, o bormașină este un dispozitiv cu adevărat util, deoarece acesta te poate ajuta să găurești, să înșurubezi și să desfiletezi rapid șuruburile, așadar îți simplifică munca destul de mult. Dacă ai în plan achiziționarea unui astfel de produs, dar nu știi ce anume să alegi, am pregătit pentru tine o serie de informații care să te ajute în demersul tău. 

Alege bormașina în funcție de tipul acesteia

Pe piață există un număr mare de producători care oferă diferite tipuri de bormașini, iar acest lucru poate produce confuzie, mai ales atunci când nu știi ce să alegi. Spre exemplu, de aici poți comanda o bormașină de calitate, însă mai înainte de a cumpăra trebuie să te decizi cu privire la tipul ei. 

Bormașinile pot fi cu percuție, bormașini mici (sau minibormașini) și bormașini profesionale. Așa cum le spune și numele, fiecare dintre acestea lucrează cel mai bine în anumite contexte, de care ar trebui să se țină cont în momentul alegerii. 

Bormașina cu percuție este deosebit de utilă în cazul găuririi unor suprafețe foarte dure, cum ar fi betonul sau zidăria. Dispozitivul penetrează eficient, pătrunzând cu mai multă ușurință în substrat. O bormașină fără percuție se pretează mai mult găuririi pe suprafețe mai puțin dure, cum ar fi lemnul sau metalul. 

Alege bormașina cu sau fără acumulator

Așa cum este ușor de înțeles, bormașinile pot avea două tipuri de alimentare. Pe de o parte vom avea bormașinile alimentate electric cu fir, adică direct la rețeaua de electricitate, iar pe de altă parte vom avea bormașinile cu acumulatori. Bormașina cu acumulatori folosește un fel de „baterie” care stochează energia electrică astfel încât aceasta să fie eliberată atunci când este nevoie de ea. Acumulatorii trebuie lăsați să se încarce înainte de folosirea bormașinii, lucru care poate dura câteva ore. 

În ipoteza unei încărcări complete, vei observa că o bormașină cu acumulatori te poate ajuta să realizezi lucrările dorite, însă că gradul de putere va fi mai scăzut decât în cazul unei bormașini cu fir. În general bormașinile cu fir au puteri mai mari și se descurcă cel mai bine atunci când vine vorba despre găurirea materialelor, chiar și a celor mai dificile. 

Alege bormașina după tipul prinderii burghiului

Burghiul reprezintă piesa cu ajutorul căreia se realizează găurirea în diferite materiale. Burghiul este, de asemenea, realizat din diferite materiale și prezintă diverse tipuri de striații, pentru a permite găurirea facilă. Prinderea burghiului în mașina de găurit se poate face în două moduri: prin sistem SDS sau cu mandrină. Fiecare dintre aceste tipuri de prinderi sunt benefice, însă sistemul SDS pare a fi mai eficient, oferind o siguranță mai mare și o eficiență crescută în utilizarea bormașinii. Cu un plus de stabilitate și un sistem de prindere îmbunătățit, burghiul poate lucra fără probleme pentru găurirea diferitelor tipuri de substraturi. 

Alege bormașina în funcție de brand

De cele mai multe ori utilizatorii sunt puși în fața unei alegeri dificile. Sub anumite branduri, bormașinile sunt scumpe, iar competiția, aduce ca avantaj prețul mai mic. Totuși, specialiștii ne recomandă să nu alegem în baza prețului celui mai mic, ci să alegem în funcție de brand, acele produse recunoscute pentru calitatea produselor pe care le realizează.

Aceste lucruri ar trebui să fie cunoscute atunci când alegi bormașina potrivită pentru nevoile tale. O bormașină de calitate îți va ușura munca și te va ajuta să lucrezi rapid și eficient, bucurându-te de timpul liber pentru punerea în operă a și mai multe idei de proiecte.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/cap-constructie-f%c4%83r%c4%83-fir-burghiu-19901/

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Asta e valoarea voastra, ba! Bormasini, tarnacoape, gletiere, maturi. Copy paste-ul. Deschizi manualul, dai copy paste si gata, ai produs un articol de kacat. Mai vine si latra prostaletele ala putinist si gata si traficul on line.

Back to top button